Док љубитељи фудбала у нашој земљи ишчекују наставак такмичења у Супер лиги Србије, фудбалери Војводине вредно тренирају у ФЦ „Вујадин Бошков“ и припремају се за предстојећу утакмицу против Напретка. Биће то други међусобни дуел између ових ривала у текућој полусезони, с обзиром на то да је Воша, у другом колу шампионата, летос победила у Крушевцу са 0:2 и тако најавила добре резултате у наставку првенства.

Међутим, то свакако не значи да ће црвено-бели у суботу имати лак задатак против популарних „чарапана“. Напротив, у Вошином табору су свесни да их очекује тежак меч, о чему сведоче и речи првотимца Миодрага Гемовића (24).

– Мислим да нас сигурно очекује једна тврда, тешка и агресивна утакмица, са много дуела и борбе. Оно што карактерише обе екипе јесте то да у свом саставу имају брзе бочне играче, те сматрам да ће на тај начин и једном и другом тиму претити највећа опасност. Као и увек, ми ћемо ићи на победу и верујем да је коначно дошло време да одиграмо једну праву утакмицу код куће, с обзиром на то да пред нашим навијачима у последње време нисмо пружали баш најбоље партије – каже Гемовић.

Протеклих дана, фудбалери Војводине су тренирали у некомплетном саставу, јер су четворица првотимаца добили позиве за А и младу репрезентацију Србије.

– Позиви у репрезентативне селекције су потврда квалитета тих играча, али и признање за сам фудбалски клуб Војводина. Не мислим да ће се њихово одсуство одразити на нашу игру у следећем колу, јер иако нису били са нама, они су ипак тренирали и били у такмичарском циклусу, баш као што смо и ми радили максималним интензитетом и спремали се за меч који нам предстоји – напомиње Гемовић.

Почетком ове сезоне, Војводина је имала феноменалну подршку са трибина на „Карађорђу“, а у прошлом колу, навијачи су у завидном броју подржали екипу и на гостовању у Шапцу.

– Очекујем, а овом приликом и позивам наше присталице да у што већем броју дођу на утакмицу против Напретка, јер нама играчима би то заиста много значило да се подигнемо мало након нешто слабијих издања у последњих неколико кола. Много је лакше играти кад осетиш подршку са трибина и зато се надам да ћемо у суботу сви заједно славити – каже Гемовић.

Када је о подршци реч, крилни фудбалер Војводине посебно истиче још једну чињеницу.

– Практично на сваком тренингу, наш председник Војислав Гајић је присутан и даје нам максималну подршку, што је заиста за сваку похвалу и овом приликом му се јавно захваљујем на томе. То је свакако нешто што показује какав однос има према клубу и нама играчима, а тиме нам даје додатну енергију и подстрек да још више изгарамо на терену како бисмо остварили што боље резултате – навео је Гемовић.

Утакмица између Војводине и Напретка игра се у суботу од 18 часова на „Карађорђу“, а улазнице ће на дан меча моћи бесплатно да се преузму на благајнама стадиона. Такође, за овај меч важиће и сезонске карте ФК Војводина из прошле сезоне.