Дуго су се фудбалери Војводине мучили да савладају тврду и борбену екипу Напретка из Крушевца. Иако су повели већ у 10. минуту, услед примљеног гола само 18 минута касније, црвено-бели су у друго полувреме ушли са нерешеним резултатом, који никако није задовољавао њихове амбиције и очекивања од ове утакмице.

Међутим, добра игра и упорност у другом делу меча уродили су плодом у 86. минуту, када је надахнути Миодраг Гемовић (24) постигао победоносни гол и тако донео велику радост својим саиграчима, али и навијачима на стадиону.

– Била је то једна тврда и тешка утакмица, у којој нам је Напредак веома добро парирао. Играло се отворено на обе стране, а мислим да су на крају пресудиле измене које је направио тренер Лалатовић. Прво је Езе имао ону добру шансу када је погодио стативу и мислим да је касније било само питање момента када ћемо постићи гол. Ето, у том 86. минуту, Бог нас је погледао и неизмерно сам срећан због тога што смо остварили победу. Задржали смо друго место на табели и сада смо се већ окренули наредном мечу против Рада – истиче Гемовић.

Након постигнутог гола, он је претрчао скоро читав терен, све док се није загрлио са голманом Емилом Роцковом, а потом и отпоздравио навијачима.

– Јака емоција ме је ухватила у том тренутку и буквално нисам знао ни где да трчим. Невероватан осећај, заиста, јер нема лепше ствари за неког играча од тога да постигне победоносни гол за свој тим. Дуго се чекао тај гол, али ето, драго ми је да смо га и дочекали – истиче Гемовић.

Већ у суботу, Вошу у Београду очекује традиционално тешко гостовање против Рада, над којим је у гостима славила само четири пута у историји.

– Не познајем довољно екипу Рада, али не сумњам да ће и то бити једна тврда и веома тешка утакмица, са много дуела. Наравно, не би било у реду да обећавам било шта, али сигурно ћемо се борити и поставити тако да идемо на победу. Уосталом, то је нешто што смо сами себи наметнули досадашњим резултатима и играма – истакао је Гемовић.

Утакмица између Рада и Војводине заказана је за суботу на стадиону „Краљ Петар I“ у Београду, са почетком у 16 часова.