Док се утисци са дербија против Партизана полако архивирају, фудбалери Војводине тренирају у ФЦ „Вујадин Бошков“ и припремају се за утакмицу против Мачве. За разлику од меча у Београду, у којем је улога фаворита била на страни домаћина, у Шапцу ће тај епитет понети црвено-бели, који су решени да претходни пораз што пре забораве и остваре победу којом би се, у најмању руку, задржали на тренутној трећој позицији на табели.

У дербију против Партизана, на око 30 минута пре краја меча, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић је троструком изменом покушао да преокрене ток утакмице, па је тако шансу пружио и Миодрагу Гемовићу (24), али ни то није помогло Воши да избегне пораз. Ипак, према Гемовићевим речима, од превеликог туговања „стара дама“ неће имати никакве користи.

– Мислим да смо у добром саставу изашли на терен против Партизана, али реално гледано, они су ипак боља екипа од нас. Можда баш није требало и нисмо смели да примимо толико голова, али више од пораза свакако нисмо заслужили – истиче Гемовић.

Он је летос стигао у екипу Војводине из шабачке Мачве, а у Вошином дресу је до сада постигао два гола и остварио једну асистенцију.

– Ја сам више него задовољан својим досадашњим боравком у Новом Саду и начином на који су ме прихватили тренер, саиграчи, председник и спортски директор. Много ми се свиђа и Нови Сад као град, а Војводина је преозбиљан клуб, те сам свој долазак у њу управо тако и схватио. Очекујем и верујем да ћу много боље партије почети да пружам тек након зиме, када прођем припреме са екипом, те верујем да ћу указано поверење још више оправдати на пролеће – каже Гемовић.

У наредном колу, Војводина ће у суботу гостовати екипи Мачве, а баш против Шапчана, у првом колу ове сезоне, он је постигао свој првенац у црвено-белом дресу.

– Мачва је екипа за коју знам како дише. Иако су последњи на табели, то је врло незгодан тим, а о томе сведочи и бод који су у прошлом колу освојили против Чукаричког. С друге стране, нас је „опекао“ овај пораз од Партизана и зато верујем да ћемо са много више енергије и у најјачем саставу ући у овај меч, те да ћемо претходно игру Мачве врло прецизно анализирати. У сваком случају, ићи ћемо на победу и ја искрено верујем да ћемо је и остварити – рекао је Гемовић.

Утакмица између Мачве и Војводине у Шапцу играће се у суботу, са почетком у 14 часова.