Број заражених корона вирусом у Србији овог јутра порастао је на 222. Пандемија која је настала у скоро читавом свету зауставила је већи део друштвеног живота, укључујући и спортска такмичења, па су спортисти усред сезоне добили непланирани одмор.

Међутим, за разлику од одмора након завршетка полусезоне или сезоне, овај им сигурно уопште не прија, пошто им тренутно ванредно стање и опасна ситуација налажу да практично ни не излазе из куће. Ипак, новим околностима свако мора да се прилагоди, па је то случај и са фудбалером Војводине Миодрагом Гемовићем.

– Што се мене тиче, строго поштујем правила која смо добили од клуба, као и уопште од стране државе путем медија, те се новонасталој ситуацији прилагођавам најбоље што могу. У контакту сам са саиграчима и члановима стручног штаба и придржавам се упутстава нашег кондиционог тренера, па тренирам колико могу код куће. Искрено, пореметиће нас ова ситуација сигурно, јер смо изашли из правог тренажног процеса, али надам се да ће се овакво стање променити што пре и да ће све бити као што је било – каже Гемовић.

Он готово читав дан проводи код куће, у друштву супруге и кћеркице.

– Ако је нешто позитивно у свему овоме, то је да сада мало више времена проводим у кругу породице. Из стана практично излазимо само када треба да се оде до продавнице и то је то. Свесни смо на који начин најбоље можемо да заштитимо и себе и друге, те се тога максимално придржавамо – напомиње Гемовић.

Србија је међу последњим земљама у Европи донела одлуку да прекине са спортским такмичењима, у тренутку када су поједини спортисти у иностранству већ били заражени корона вирусом.

– Искрено, и док је трајало првенство, нисам имао страх да може нешто да ми се деси, иако је моја супруга била забринута за мене. Сад је важно да сви испоштујемо оно што нам сугеришу стручњаци, јер само тако може да се заустави ширење вируса. На срећу, нисмо дозволили да ситуација у нашој земљи постане толико хаотична као у Италији и неким другим државама, те се искрено надам да ће убрзо све кренути набоље – рекао је Гемовић.