Plakat za meč Vojvodina - Senica

 

Na turniru pod nazivom „Kup budućih talenata“, koji se trenutno održava u Mađarskoj, kadeti Vojvodine (1999. godište) danas od 14:30 časova će se sastati sa ekipom slovačke Senice, a meč možete uživo pratiti na linku http://www.2015.futuretalentscup.com/.

Kadeti Vojvodine trenutno se nalaze na jakom međunarodnom turniru u Budimpešti. Turnir pod nazivom „Kup budućih talenata“ organizuje istoimena neprofitabilna organizacija, a u saradnji sa fudbalskim klubom Ferencvaroš iz Budimpešte, sa ciljem da pomogne sportistima u dečjem uzrastu i njihovim klubovima da steknu iskustvo na internacionalnom nivou.

U planu je organizovanje međunarodnih turnira u fudbalu, futsalu, košarci, rukometu i hokeju, a prvi turnir koji je bio organizovan jeste onaj fudbalski i to prošle godine.

Ove godine, na turniru učestvuje 16 ekipa, koje su raspoređene u četiri grupe, a tim Vojvodine svrstan je u grupu C zajedno sa Šturmom iz Graca, holandskim Brabant junajtedom i slovačkom Senicom.

U prvom kolu odigranim pre dva dana, Vošini kadeti su poraženi od Šturma rezultatom 2:1 (gol za crveno-bele postigao je Kristijan Živković), a juče su igrali 1:1 sa ekipom Brabant junajteda (pogodak za Vošu postigao Vladan Vidaković).

Danas od 14:30 časova, u poslednjem kolu grupne faze crveno-beli se sastaju sa Senicom i potrebna im je pobeda, kao i poraz Šturma od Brabant junajteda, kako bi osvojili drugo mesto u grupi i time izborili plasman u četvrtfinale. U suprotnom, Vošina ekipa će igrati u razigravanju za plasman od devetog do 16. mesta.

Ekipu Vojvodine na ovom turniru predstavljaju: Veljko Beljanski, Mladen Devetak, David Dunđerski, Vladan Janković, Anđelo Kačavenda, Stefan Kostić, Danilo Kovačević, Miloš Milijašević, Ognjen Mitrović, Jovan Pavlović, Vukašin Pilipović, Miloš Stojaković, Ranko Veselinović, Vladan Vidaković, Dušan Vojvodić, Kristijan Živković i Miloš Zličić.

Uz igrače, tu su i Đorđe Pintać (trener), Duško Grujić (koordinator omladinske škole), Denis Kačavenda (vođa delegacije), Vladimir Čolaković (lekar) i Duško Petrić (vozač).

Utakmicu Vojvodina – Senica od 14:30 časova u direktnom prenosu možete pratiti na: http://www.2015.futuretalentscup.com/