Фудбалери Војводине данас ће одиграти своју последњу утакмицу на припремама у Словенији. Од 18 часова, на стадиону у Брежицама, ривал црвено-белих биће екипа Горице, која ће у наступајућој сезони играти у Другој лиги Словеније.

Реч је о клубу основаном 1947. године, који је у својој досадашњој историји чак осам пута мењао име. Последњи пут, то се догодило 2003. године, од када наступа под називом НД Горица (ногометно друштво Горица).

Ова екипа је прошле сезоне заузела претпоследње место у Првој лиги Словеније и потом је у баражу испала у другу лигу, што представља најлошију сезону у историји клуба, узимајући у обзир то да је до тада, уз Марибор и Цеље, била једини тим који никада није испадао из прве словеначке лиге од осамостаљења ове државе.

Такође, треба нагласити да је Горица до сада четири пута била шампион (последњи пут 2006) и три пута освајала Куп Словеније (последњи пут 2014). Игра на стадиону капацитета 3.200 места и код куће наступа у плаво-белој, а у гостима у комплетно белој опреми. Тренер екипе је Словенац Саша Колман, који у свом саставу, осим Словенаца, на располагању има и по једног држављанина Хрватске, Босне и Херцеговине и Нигерије.

Очекује се да ће шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић на овом мечу поново дати већу минутажу оним играчима на које рачуна за прво првенствено коло Супер лиге против Мачве.