Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati svoju poslednju utakmicu na pripremama u Sloveniji. Od 18 časova, na stadionu u Brežicama, rival crveno-belih biće ekipa Gorice, koja će u nastupajućoj sezoni igrati u Drugoj ligi Slovenije.

Reč je o klubu osnovanom 1947. godine, koji je u svojoj dosadašnjoj istoriji čak osam puta menjao ime. Poslednji put, to se dogodilo 2003. godine, od kada nastupa pod nazivom ND Gorica (nogometno društvo Gorica).

Ova ekipa je prošle sezone zauzela pretposlednje mesto u Prvoj ligi Slovenije i potom je u baražu ispala u drugu ligu, što predstavlja najlošiju sezonu u istoriji kluba, uzimajući u obzir to da je do tada, uz Maribor i Celje, bila jedini tim koji nikada nije ispadao iz prve slovenačke lige od osamostaljenja ove države.

Takođe, treba naglasiti da je Gorica do sada četiri puta bila šampion (poslednji put 2006) i tri puta osvajala Kup Slovenije (poslednji put 2014). Igra na stadionu kapaciteta 3.200 mesta i kod kuće nastupa u plavo-beloj, a u gostima u kompletno beloj opremi. Trener ekipe je Slovenac Saša Kolman, koji u svom sastavu, osim Slovenaca, na raspolaganju ima i po jednog državljanina Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Nigerije.

Očekuje se da će šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović na ovom meču ponovo dati veću minutažu onim igračima na koje računa za prvo prvenstveno kolo Super lige protiv Mačve.