Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић данас је посетио стадион „Карађорђе“, где је током преподнева снимљен прилог за емисију „Град и ми“ која се емитује на Радио-телевизији Војводине. Том приликом, њега су срдачно дочекали председник ФК Војводина Војислав Гајић и шеф стручног штаба црвено-белих Ненад Лалатовић, са којима је разговарао о изградњи новог стадиона и пожелео им да са „старом дамом“ наставе да остварују резултате у складу са традицијом и угледом које овај клуб има у српском фудбалу.

Истовремено, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић најавио је да очекује да ће изградња новог стадиона почети током 2020. године, те да верује да је ово последња сезона у којој ће Војводина играти на оваквом, „старом“ здању „Карађорђа“. Према његовим речима, нови стадион имаће капацитет од око 19.000 места и испуњаваће све критеријуме УЕФА за одигравање утакмица у групним фазама њених такмичења, а план је да нови стадион буде наткривен на све четири стране, да се уклони атлетска стаза и поставе грејачи терена, те да у његовом склопу буду и фан шоп и музеј ФК Војводина, потпуно нова и проширена свечана ложа, простор за паркинг итд. Укупна цена изградње новог стадиона треба да износи око 20 милиона евра, а предлог градоначелника је да стадион, који ће бити у власништву државе, буде дат на управљање фудбалском клубу Војводина.

Председник ФК Војводина Војислав Гајић још једном се захвалио градоначелнику Милошу Вучевићу на помоћи и залагању да се у Новом Саду изгради нови стадион, што је означио као неизоставан предуслов за даљи напредак „старе даме“ и њено учешће у групној фази УЕФА такмичења, те је нагласио да ће фудбалски клуб Војводина са своје стране учинити максималан напор како би изградња новог стадиона почела што пре.

Током данашњег сусрета, своје задовољство због изградње новог стадиона истакао је и шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић, нагласивши да „стара дама“ српског фудбала заслужује да има стадион европског нивоа и додавши да би волео да, током изградње новог стадиона, Војводина своје утакмице игра што ближе Новом Саду, како би њени навијачи што лакше могли да гледају и подржавају свој тим.

Комплетан ток данашње посете градоначелника Милоша Вучевића стадиону „Карађорђе“ моћи ћете да погледате у петак у 18 часова на првом програму Радио-телевизије Војводине у емисији „Град и ми“, а у прилогу испод можете видети како је изгледао сусрет градоначелника са Војиславом Гајићем и Ненадом Лалатовићем приликом доласка на стадион:

.

.

ГАЈИЋ И ЛАЛАТОВИЋ НИШТА НЕ ПРЕПУШТАЈУ СЛУЧАЈУ

Непосредно уочи доласка градоначелника, председник ФК Војводина Војислав Гајић и шеф стручног штаба Ненад Лалатовић заједно су обишли свлачионице и терен стадиона „Карађорђе“, како би се уверили да је све у најбољем реду уочи сутрашње утакмице осмине финала Купа Србије између Војводине и Синђелића, за коју ће гледаоци поново моћи бесплатно да преузму своје улазнице на благајнама стадиона.

Том приликом, они су разговарали о актуелним темама у вези са тимом и резултатима и изразили заједнички став да се досадашњи ток сезоне може окарактерисати као успешан, али да Војводини тек предстоји много искушења и да тренутно сву пажњу и енергију треба усмерити на предстојеће три утакмице на домаћем терену (Синђелић у Купу, Јавор и Инђија у првенству), након чега Војводину очекује гостовање и велики дерби против Партизана у Београду.

Након састанка са градоначелником, они су се заједно упутили у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, где су се запосленима у клубу придружили на заједничком ручку. Према речима председника ФК Војводина Војислава Гајића, данашњи заједнички ручак представља гест којим је желео да им пренесе своју захвалност за изузетан труд и рад у клубу током претходних неколико месеци, чиме су дали значајан допринос актуелном стању у којем се клуб налази, а које је много боље него у претходном периоду.