Како пандемија корона вируса у Србији, а и генерално у свету, полако слаби, у јавности се све чешће прича о датуму када би могла бити настављена спортска такмичења. За то време, фудбалери Војводине тренирају код куће, а редовне тренинге имају и играчи из млађих категорија „старе даме“.

Према речима директора омладинске школе „Илија Пантелић“ Душка Грујића, они се максимално труде да у оваквим околностима имају што оптималнији тренажни процес.

– Преко „Zoom“ апликације, наше старије генерације имају заједничке тренинге са својим кондиционим тренерима, који су у оваквим околностима преузели на себе велики део посла како би се тренажни процес одвијао несметано и редовно. Што се тиче оних млађих, они немају заједничке тренинге, већ су добили снимке и програм по којем треба да раде, а то су углавном вежбе за усавршавање њихових техничких способности, али и моторичке снаге. Отприлике једном недељно, имају обавезу да враћају снимке својим тренерима како би се видело шта су радили, па генерално могу да кажем да смо се добро снашли у овим изненадним околностима – каже Грујић.

По свој прилици, такмичење у лигама млађих категорија вероватно ипак неће бити настављено.

– Генерално, као и када је реч о Супер лиги, за сада је све у домену нагађања. Међутим, на основу неформалних разговора са људима из Савеза и других клубова, изгледа да ће сезона за млађе категорије највероватније дефинитивно бити прекинута, јер је за њихов узраст битнији физички и фудбалски развој од самог такмичења. Уосталом, да се такмичење није прекинуло, сезона би била готова у јуну, тако да сада већ каснимо много са одигравањем преосталих утакмица. Из тог разлога, тешко да ће млађе категорије наставити ову сезону – каже Грујић.

Прекид такмичења у овој сезони, омладинци Војводине су дочекали на 12, млађи омладинци на петом, кадети на деветом, а млађи кадети и пионири на првом месту на табели.

– Ове сезоне, желели смо да што више млађих играча из генерација 2002. и 2003. уврстимо у омладински тим и тиме смо били најмлађа екипа у лиги, због чега је можда било и очекивано да у првом делу сезоне не остваримо неке претерано добре резултате. У другом делу, када је екипа мало стасала, резултати су кренули на боље, а у последњем одиграном мечу смо ремизирали са Црвеном звездом. У наредној сезони, играчи рођени 2002. године ће поново бити окосница екипе и стога очекујем да ћемо у наредном првенству бити много конкурентнији по питању резултата. Што се тиче кадетског тима, њиховим учинком смо задовољни, иако смо и из њихове генерације пребацили двојицу играча у омладински тим. Наравно, главни циљ рада омладинске школе јесте да ствара што више играча за наш први тим и због тога ми је драго што је, ове зиме, првом тиму из омладинског погона прикључен Вукашин Богдановић – истакао је Грујић.