obrazac-za-slike---vesti

 

 

Renovirani tim Vojvodine osokoljen dobrim rezultatima u pripremnom periodu, a još više finansijskom stabilnošću kluba koja donosi preko potrebni mir i usredsređenost igrača i struke isključivo na zeleni pravougaonik u narednu sredu počinje „Operaciju proleće“.
Ekipa je u odnosu na jesen pretrpela znatne izmene. Otišli su : Moreira, Bojović, Stevanović i Jao dok su na pozajmice prosleđeni : Kesić, Mijatović, Bečelić, Kovačević, Ivanić, Škuletić, Petrić, Grin, Šaleta Kordić, Karan i Bilbija.

Narednih 15 prvenstvenih i bar dve (a svi se nadamo i tri kup) utakmice Vojvodina će odigrati u sledećem sastavu :
Na golu je standardno sigurni Nemanja Supić,a ispred njega se malo šta u igračkom kadru promenilo. Kapiten Vulićević je na zadovoljstvo svih produžio saradnju sa klubom pa je mesto desnog beka rešeno. Poziciju  pored suprotne aut linije tokom priprema naizmenično su zauzimali iskusni Pavlović i novopečeni  U-21 reprezentativac Srbije Bojan Nastić (u narodu poznat kao „Ivo Andrić“). Centralni bedem čine trojica iz jesenjeg dela sezone :  Đorđe Jokić, Igor Đurić i Branislav Trajković. Tokom boravka ekipe u Antaliji njima u pomoć  stigao je mladi 18-godišnji Crnogorac Igor Vujačić. Talenta ima, a i rad mu nije strana kategorija što samo po sebi otvara perspektive da Vojvodina u bliskoj budućnosti dobije još jednog kvalitetnog defanzivca.
Deo tima zadužen za takozvane defanzivne zadatke na sredini terena takođe nije pretrpeo promene. Naemeka Ađuru je ponovo onaj stari, a mladići: Nemanja Radoja i Marko Poletanović koji su se jesenas  afirmisali stariji su i iskusniji za polusezonu. Ista konstatacija važi i za Nebojšu Kosovića koji će se za mesto plejmejkera boriti sa novajlijom Stojanom Vranješom. Preporođeni Saša Katai biće Vošina uzdanica na levoj strani napadačke linije, a njegov pandam na suprotnoj strani je još jedan novopridošli igrač, vredni i uporni Pazarac Enver Alivodić. „Udarna pesnica“ napada je, na opštenavijačko oduševljenje ostao ljubimac Novo Sada, Oumaru Abubakar. Alternative su povratnik iz Sutjeske Đorđe Šušnjar i najbolji strelac omladinskog tima Georgije Ilić.
Uvek spremni da uskoče i odigraju svoju „rolu“ biće iskusni i hladnokrvni golman Žakula, nepredvidivi Goran Smiljanić, Vuk Mitošević, Nemanja Sekulić, Mijat Gaćinović i Miloš Deletić.
Voša uz sve navedene čeka i svog „Godoa“ sa južne polulopte. Reč je o reprezentativcu Bolivije i najboljem strelcu šampiona te zemlje Eduardu Fieru.
Kada će snažni i spretni Indios dojezditi u Novi Sad još uvek je nepoznanica.