obrazac-za-slike-vesti11

 

 

Kako ocenjujete jučerašnju utakmicu ?

Kada dođe jedna ovakva utakmica nakon serije dobrih igara, a želite da napravite određene promene u timu, uz neke stvari koje su se deševale pre same utakmice, a tu pre svega mislim na utakmicu OFK Beograd – Partizan, sigurno da to ostavi traga na ekipu. Mislili smo da će utakmica sama od sebe da se odigra, ali ne treba dizati tenziju nakon jedne slabije partije, jer kao što sam rekao, bili smo opterećeni rezultatom utakmice u Beogradu. Uz to, tu je i ona neizbežna psihološka zamka Kupa, kada ti ekipa dolazi iz nižeg ranga takmičenja, mislili smo da će biti dovoljno samo da se pojavimo na terenu, što se, naravno, ispostavilo kao netačno. Da ne koristim sad one izlizane fraze tipa „danas svako igra fudbal“, ali definitivno je potreban odnos, trčanje, duel, da bi se pobedio bilo koji rival. Juče nam se desilo da nam rival ugrozi gol više nego neki superligaši, baš iz tog razloga što nismo bili pod dovoljnom tenzijom. Sigurno da je zadatak stručnog štaba da adekvatno pripremi ekipu za utakmicu, ali širom Evrope to vidimo kao problematiku, da se ekipe motivišu za Kup utakmice.

Da li ste videli i neke pozitivnosti u jučerašnjoj utakmici?

Ono što je pozitivno, osim pobede, jeste što smo neke igrače odmorili. Opet ponavljam, danas nije jednostavno pobediti nijednog protivnika, što nam je slučaj Zvezde i potvrdio. Hteo bih da izdvojim jednu posebno pozitivnu stvar sa jučerašnje utakmice – odnos navijača prema našoj ekipi koja je, možemo reći, podbacila. Nismo čuli nijedan zvižduk, nijednu pogrdnu reč. To pokazuje poštovanje i poverenje prema ekipi, a mislim da su to ovi momci i zaslužili. To je, svakako, podstrek više za utakmicu sa Partizanom.

Odbrana je bila u dosta drugačijem sastavu, a videli smo i da je stručni štab isprobao nekoliko rešenja na desnom beku? Da li ste u jučerašnjoj utakmici tražili alternativu Darku Puškariću za utakmicu protiv Partizana?

Sve počinje od odbrane, još jedna fraza, ali i istina. Zadnja linija je najosetljiviji deo tima, jer tu do izražaja dolazi uigranost. Kada u zadnjoj liniji od 4 igrača promenite 3 dođe do neke konfuzije u određenim situacijama, koje nemaju veze sa samim kvalitetom pojedinaca. S obzirom da do kraja prvog dela prvenstva ima još 5 kola, iskoristili smo jučerašnju utakmicu da isprobamo neke igrače koji su igrali nešto manje. Poznato je svima da Darko Pušakirć ima 4 žuta kartona i da ne može da nastupi protiv Partizana, pa smo isprobali i neke alternative na toj poziciji. Marko Živković izlazi iz jedne povrede koja je bila delikatna. Reč je o povredi stopala, pošto znam da navijače interesuje Žiletova situacija. Sada se vratio i pokazao nam da možemo ozbiljno da računamo na njega za utakmicu protiv Partizana, kao i nastavak prvenstva. Dodao bih da je i Stefan Nikolić odigrao sasvim korektno, jer moramo uzeti u obzir da on nema kontinuitet igara, a svi znamo koliko je to bitno za jednog mladog igrača kao što je Stefan. Raša Pankov je pokazao i dobre i loše strane, ali sigurno da će u budućnosti naći svoje mesto u timu Vojvodine, dok je Darko Puškarić pokazao da može da pokriva više pozicija u timu, što je od izuzetne važnosti.

Očekivanja pred Partizan?

Utakmica sa Partizanom dolazi kao šlag na tortu pred kraj sezone. Ta utakmica će, verovatno, direktno odlučivati o jesenjem prvaku, iako nakon nje ima još 4 kola da se odigra. To je gostovanje na kom se poslednjih sezona dobro prolazili, pa sa te strane imamo čemu da se nadamo. Prošle sezone smo odigrali nerešeno, u jednoj vrlo uzbudljivoj utakmici, sa naše strane i vrlo kvalitetnoj. Prošle godine smo imali 24 boda iz 15 utakmica, a sada imamo 25 iz 10 i sigurno da idemo tamo spremni da pokažemo da naše igre nisu plod slučajnosti, i da osvojimo jesenju titulu u godini u kojoj smo već porušili neke klupske rekorde.     

Da li možemo očekivati Miću Ivanića na terenu u nedelju?

Mislim da to nije realno, bar ne od početka, a ne bismo ni da rizikujemo sa njim. On je igrač od izuzetne važnosti za ekipu i sa njim svi dobijaju na samopouzdanju i kvalitetu u krajnjem slučaju.