obrazac-za-slike---vesti

 

 

Otišao je naš Čile,

Jutros je u 70-toj godini u Novom Sadu preminuo Dobrivoje Trivić, nekadašnji sjajni fudbaler Srema, Vojvodine, Liona, Tuluza i reprezentativac Jugoslavije.
Triva je rođen 26. oktobra 1943. u selu Ševarice kraj Mačvanske Mitrovice. Fudbalski put započeo je u Sremu iz Sremske Mitrovice, a 1965 došao je u Vojvodinu za koju je odigrao 311 utakmica i postigao 31 gol. Član je čuvene prve šampionske generacije našeg kluba iz 1965/66 i vicešampion Evrope 1968. sa reprezentacijom Jugoslavije za koju je odigrao 13 utakmica.
Od 1971. do 1974. nastupao je za francuske klubove Lion i Tuluz. Dubok trag ostavio je u Lionu u čijem dresu je odigrao 53 utakmice i postigao 2 gola. Navijači Liona pamtiće ga između ostalog po golu koji im je doneo pobedu i prvi pehar Kupa Francuske.
1974. vraća se u Novi Sad u svoju Vojvodinu gde je kao 31-godišnjak i okončao svoju aktivnu fudbalsku karijeru.
Dobrivoje Trivić se nikada nije predavao. Uvek je želeo pobedu i uvek je pobeđivao. Nikada nećemo zaboraviti kako je na Evropskom prvenstvu u Italiji 1968. godine u polufinalnoj utakmici protiv tada aktuelnog svetskog prvaka, reprezentacije Engleske, „u mali džep“ stavio slavnog Bobi Čaltona.
Nija čak ni pridavao neki poseban značaj tome, jer kad god su ga pitali kako mu je to uspelo, šeretski je odgovorio : „Popio sam malo rakije pre utakmice i dunuo Čaltonu u lice“. Takav je bio Triva. Šaljiv, večito neozbiljan i spreman na svakakve marifetluke.
Dobrivoje Trivić poslednju bitku nije uspeo da dobije. Iako duboko svestan teške bolesti koja ga je mučila zadnjih godina, do poslednjeg trenutka nije prestajao da se šali. Uvek ću pamtiti poslednje reči koje sam od njega čuo, a ticale su se njegovog narušenog zdravlja : „Ma ko ih …..“

Zbogom Čile legendo

 

Tvoj FK „Vojvodina“

Komemoracija povodom smrti Dobrivoja Trivića biće održana u četvrtak, 28. februara 2013. u FC „Vujadin Boškov“ sa početkom u 11:00 časova.
Dobrivoje Trivić biće sahranjen na novosadskom Novom groblju  istog dana u 13:30 časova.