Председник ФС Београда и Стручног одбора ФСС Илија Петковић (1945. – 2020) преминуо је данас у 75. години живота, након кратке и тешке болести. У српском фудбалу се остварио као изузетан фудбалер, врхунски тренер и изванредан спортски радник.

Петковић је играчку каријеру почео у книнском лигашу Динари, а у 19. години је дошао у Београд где је постао играч ОФК Београда, за који је играо укупно 16 сезона и освојио Куп Југославије, а потом је још три године играо за француски Троа. За селекцију Југославије је играо од 1968. до 1974. године и у том периоду је наступио 43 пута и постигао шест голова и био део тима који је 1968. године постао вицешампион Европе.

Петковић је био тренер у штабу омладинске репрезентације Југославије која је 1987. године у Чилеу постала првак света, а током 1997. и 1998. био је тренер у штабу репрезентације коју је тада водио Слободан Сантрач. У два наврата био је селектор националног тима: први пут је радио од јула 2000. до фебруара 2001. године, а други пут од јула 2003. до јула 2006. године. Тада је успео да одведе репрезентацију Србије и Црне Горе на Светско првенство, а током 10 квалификационих мечева није забележен ниједан пораз и примљен је само један гол.

Породици Илије Петковића, његовим пријатељима, сарадницима, Фудбалском савезу Србије, Фудбалском савезу Београда, свим клубовима у којима је оставио свој траг као играч или тренер, као и читавој фудбалској Србији, ФК Војводина изражава своје искрено и дубоко саучешће.