Sa tugom i nevericom, fudbalski klub Vojvodina primio je vest da je bivši fudbaler „stare dame“ Miljan Mrdaković danas izvršio samoubistvo u svojoj 38. godini.

Miljan Mrdaković je bio član FK Vojvodina u prvom delu sezone 2015/16, tokom koje je u crveno-belom dresu odigrao devet utakmica i postigao dva gola. Navijačima Vojvodine ostao je u vrlo lepom sećanju i bio je deo ekipe koja je ostvarila čuvenu pobedu nad Sampdorijom, te kasnije došao do plej-ofa Lige Evrope.

Rođen je šestog maja 1982. godine u Nišu, a tokom prebogate fudbalske karijere je promenio veliki broj klubova, pa je tako, pored Vojvodine, nastupao još za Anderleht, Endraht Alst (Belgija), OFK Beograd, Gent, Vustenrot (Austrija), Metalist (Ukrajina), Makabi Tel Aviv, Vitoriju Gimaraeš (Portugalija), Šandong (Kina), Apolon Limasol (Kipar), Etnikos (Kipar), AEK Larnaku (Kipar), Senti (Kina), Paralimniu (Kipar), Veriju (Grčka), Tampines rovers (Singapur), Levadijakos (Grčka), Agrotikos (Grčka) i Rad. U sezoni 2007/08, sa ekipom Šandonga osvojio je titulu šampiona Kine, dok je u sezoni 2010/11, sa 21 postignutim golom, bio prvi strelac kiparske lige. Takođe, bio je član mlađih reprezentativnih selekcija Jugoslavije.

Miljane, ostaćeš zauvek u našem sećanju.