Бивши председник ФК Војводина Петар Палковљевић, познатији као Пинки, преминуо је од последица корона вируса на Институту за кардио-васкуларне болести у Сремској Каменици, у својој 92. години. У историји ФК Војводина, Петар Палковљевић је остао запамћен као председник који је најдуже обављао ту функцију, с обзиром на то да је на месту првог човека клуба био пуних осам година, односно од 1975. до 1983. године.

У време док је он био на челу клуба, Војводина је освојила Средњоевропски куп, што је до данас остао једини међународни трофеј у клупској историји. Од 1977. до 1989. године, Петар Палковљевић је био члан Борда Средњоевропског купа и за то време више пута обављао функцију председника овог тела, с обзиром на то да се председник бирао на сваких годину дана.

Такође је радио у Секретаријату унутрашњих послова, где је најпре обављао функцију градског, а потом и покрајинског секретара.

Сахрана Петра Палковљевића одржаће се у среду у 15:30 часова на Градском гробљу у Новом Саду.

Његовој породици, пријатељима и свима који су га познавали, фудбалски клуб Војводина изражава своје искрено и дубоко саучешће.