Mirko Ivanić

 

Vezista Vojvodine Mirko Ivanić (22) izjavio je da crveno-beli jednostavno moraju da pobede OFK Beograd u subotu i tako prekinu negativnu rezultatsku seriju u koju su upali.

Pokisli su fudbaleri Vojvodine napustili današnji trening, baš kao što su prošle subote mokri, i pokislog rasploženja, napustili teren stadiona kraj Morave u Čačku. Niz od tri utakmice bez prvenstvene pobede nikoga u Vošinom taboru ne ostavlja ravnodušnim, ali isto tako, zbog neprijatne rezultatske serije niko nije klonuo duhom.

Igrači se trude da zadrže dobru i radnu atmosferu, pa ni kiša ni vetar nisu smetali Vošinim prvotimcima da danas svojski zapnu na treningu, znajući da je rad jedini put do uspeha, odnosno u njihovom slučaju – do novih pobeda.

Zna to i Vošin biser Mirko Ivanić (22), koji je danas, od svih igrača, poslednji napustio teren broj 2 u fudbalskom centru „Vujadin Boškov“. Ni on, kao ni većina, ne zna kako se to dogodilo da Vojvodina primi četiri gola od Borca, što joj se nikada nije desilo u istoriji međusobnih susreta ova dva tima.

– Evidentno je da ove sezone dajemo, ali i primamo mnogo golova. Međutim, ni sam ne znam šta se to dogodilo, pa da smo primili čak četiri gola. Malo smo bili nesigurni na početku, dok su oni to iskoristili i bolje ušli u utakmicu. Zaslužili su pobedu, to je definitivno – kaže Ivanić.

Uprkos generalno slabijoj partiji čitavog tima, kreator Vošine igre je prikazao još jednu dobru partiju ove sezone, i sa golom i asistencijom bio pokretačka snaga svog tima.

– Ako ćemo iskreno, i ja sam na prethodne dve utakmice pružio malo slabije partije i nisam bio onakav kakav treba da budem na terenu, ali drago mi je da sam uspeo to da prevaziđem. Žao mi je što nismo pobedili i stvarno je šteta što nismo uspeli da napravimo totalni preokret, kad smo već smogli snage da ih stignemo na 2:2 – ističe Ivanić.

U narednom kolu, Vojvodina dočekuje ekipu OFK Beograda, svog tradicionalno nezgodnog rivala.

– Definitivno je samo to da moramo da pobedimo. Naređali smo nekoliko loših rezultata, sada nam dolazi OFK i uz našu dobru igru, verujem i u kraj ovog negativnog niza. Vojvodini to ne sme da se dešava – jasno je poručio Ivanić.

Utakmica između Vojvodine i OFK Beograda biće odigrana u subotu na stadionu „Karađorđe“, sa početkom u 15 časova.