konferencija-mala

 

Posle današnjeg prepodnevnog treninga u FC „Vujadin Boškov“, fudbaleri Vojvodine praktično su završili pripreme za prvu utakmicu kvalifikacija u Ligi Evrope s timom MTK, koja ih u četvrtak uveče (20.30 časova, radio i TV prenos na RTV-u) očekuje u Budimpešti. Ostalo je da šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić i njegovi saradnici, zajedno s fudbalerima crveno-belih, doteraju još neke finese, ali je, manje-više, sve poznato u pogledu sastava. Naravno, Zagorčić nije želeo da otkriva karte, a na današnjoj konferenciji za medije rekao je sledeće:

– MTK je slavno ime mađarskog fudbala, posle Ferencvaroša, najtrofejniji tim u zemlji našeg severnog suseda. Odmah po saznanju da nam je žreb dodelio za rivala ovu ekipu, počeli smo da prikupljamo podatke o MTK i da ih analiziramo. Prvi utisak je da Mađari vole da igraju ofanzivni fudbal i da su im perjanice vezni fudbaler, kapiten Jožef Kanta, kao i napadač Torgele, koji ni iz čega ume da postiže golove. Igraju organizovano, imaju iskustvo, ali sam ubeđen da je Vojvodina kvalitetnija i da ćemo već u prvoj utakmici u četvrtak uveče ići na pobedu. Naravno, biće nam potrebni maksimalna skoncentrisanost i disciplina u igri i, u tom slučaju, imamo pravo da budemo optimisti.

Na pitanje da li je rešio sve dileme oko sastava, Zagorčić je kratko odgovorio:

– Vratio se u ekipu Mirko Ivanić i to je dovoljno! Tim je poznat, dilema više nemam, ali ga neću saopštavati do početka utakmice u Budimpešti.

Konferenciji je prisustvovao i Mirko Ivanić, koji je smirenim glasom dodao:

– Priključio sam se pre nekoliko dana timu i uverio se da su momci dobro trenirali na Zlatiboru. Trudim se da se što brže uklopim i verujem da ćemo proći u 2. kolo kvalifikacija za LE. Već u Budimpešti ići ćemo na pobedu i želja nam je da pred našim navijačima na „Karađorđu“ udarimo pečat na prolazak u narednu rundu i ispunjenje cilja.

Ponovimo da u prvom susretu Zlatomir Zagorčić neće moći da računa na kapitena Nina Pekarića, zbog povrede.

– Nino je izrazio želju da putuje s nama u Budimpeštu, ali smo procenili da je bolje da to ne čini, već da u Novom Sadu ide na terapiju i da nam se što pre priključi – objasnio je šef stuke crveno-belih.

 

SUTRA TRENING U BUDIMPEŠTI

Ekipa Vojvodine u sredu ujutro okupiće se u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ u 7.30 časova, a polazak klupskim autobusom za Budimpeštu predviđen je pola sata kasnije, odmah posle doručka.

Sutra od 19 časova Novosađani će trenirati na stadionu Ujpešta „Ferenc Susa“, na kojem se i igra utakmica, čiji početak je u četvrtak zakazan za 20.30 časova,