Dragan Ivanović

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Dragan Ivanović izjavio je da od svojih igrača očekuje da na utakmici protiv Voždovca deluju kao kompaktna ekipa, koja zna šta hoće.

Posle dvonedeljne pauze usled obaveza reprezentacije Srbije, ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Super ligi Srbije. U 28. kolu, fudbaleri Vojvodine gostovaće ekipi Voždovca, koju do sada još nijednom nisu uspeli da pobede u Beogradu.

Sa tom činjenicom upoznat je i šef stručnog štaba Vojvodine Dragan Ivanović, koji ipak očekuje dobru igru svojih igrača.

– Tradicija je na strani Voždovca, ali posle kiksa protiv Mladosti iz Lučana, moramo što brže da se vratimo. Mislili smo da smo se vratili posle poraza od Crvene zvezde pobedom protiv Metalca u Gornjem Milanovcu, ali smo posle toga popili gorku pilulu u Novom Sadu, što nam je drugi poraz u ovoj polusezoni. Iako su nam bili odsutni nekoliko mladih reprezentativaca, minulu pauzu smo iskoristili da izanaliziramo šta smo učinili u prethodnih šest kola, posle pripremnog perioda koji je bio turbulentan, jer nismo znali ko će doći, a ko otići. Zadovoljan sam odnosom prema radu i treningu od strane pojedinih igrača i očekujem da Vojvodina sutra bude kompaktna ekipa, koja zna šta hoće. U ovom prelaznom roku, Voždovac se pojačao dovođenjem dvojice iskusnih internacionalaca Nikolića i Marinkovića, te tako postao jači i stabilniji tim, što se vidi i kroz rezultate u prolećnom delu prvenstva. Njima će pobeda biti pod moranjem kako bi ušli u plej of – kaže Ivanović.

Na utakmici protiv Voždovca, on neće moći da računa na sve igrače.

– Malbašić ima povredu šake, za koju u prvi mah nismo pretpostavljali da je toliko ozbiljna. On prošle nedelje nije bio u trenažnom procesu, ali ove sedmice je u punom treningu, tako da će staviti zaštitu koju su mu doktori odredili i odigraće utakmicu. Osim njega, drugih povređenih igrača nemamo. S druge strane, Maslać je na prošloj utakmici dobio crveni karton i on nema pravo nastupa – kaže Ivanović.

Utakmica u Beogradu biće odigrana na terenu sa veštačkom travom.

– Tokom čitavog pripremnog perioda u Budvi, trenirali smo na veštačkoj travi, a i u našem klubu postoji takav teren, iako je skraćenih dimenzija. I njega ponekad koristimo, pogotovo tokom zimskog perioda, tako da ne verujem da ćemo sutra imati problem po tom pitanju – ističe Ivanović.

On je najavio da u startnoj postavi Vojvodine ne treba očekivati neke naročito velike promene u odnosu na prethodne utakmice.

– Protiv Mladosti mi je smetao odnos prema igri od strane pojedinih igrača, ali me to ne navodi na neko kažnjavanje tog tipa. Igrači Vojvodine prvenstveno sami sa sobom moraju da reše neke stvari i ja tu nisam veliki problem. Moj zadatak kao trenera jeste da razgovaram sa njima i da ono što nije u redu pokušamo da rešimo kroz rad i trening. Što se tiče sastava, neće biti iznenađenja – rekao je Ivanović.

Utakmica između Voždovca i Vojvodine odigraće se sutra od 17 časova, na krovu tržnog centra „Stadion“ u Beogradu.