Dragan Ivanović

 

Posle današnjih utakmica protiv Metalca i OFK Petrovca, šef stručnog štaba Vojvodine Dragan Ivanović izjavio je da se vidi napredak u igri i da crveno-beli polako počinju da liče na pravi tim.

U prvom današnjem prijateljskom meču, Vojvodina je igrala nerešeno 1:1 (0:1) sa ekipom Metalca iz Gornjeg Milanovca.

– Pozitivno je to što je svaki pojedinac dao svoj maksimum u ovom trenutku. Metalac je dosta iskusnija ekipa, ali smo, uprkos naivno primljenom golu, većim delom meča držali kontrolu igre i nekoliko puta ozbiljno pripretili. Na poluvremenu, igračima sam rekao da ovo nije njihov maksimum i da mogu da dođu do pozitivnog rezultata. Dali smo lep gol iz prekida i u ovom momentu mogu biti zadovoljan sa onim što su ti momci pokazali. Koliko će to biti dovoljno da se nametnu za start prvenstva, videćemo kroz naredne dve kontrolne utakmice – kaže Ivanović.

Na meču protiv Metalca, za Vojvodinu je nastupilo nekoliko igrača koji se trenutno nalaze na probi.

– Najviše sam zadovoljan sa Iloskim. Tačno se vidi da on nije bočni, već klasičan vezni igrač i da ima smisla za organizaciju igre. Ostaje nam da vidimo koliko će njegova fizika moći da odgovori zahtevima Super lige. Što se tiče Todorovića, vidi se da je fizički nespreman. Sa nama ima tek dva treninga i mislim da je u ovom trenutku daleko od dresa Vojvodine. Kompaore je odigrao korektno, ali ništa posebno. Kroz još jednu kontrolnu utakmicu, videćemo na kom je nivou – ističe Ivanović.

S druge strane, tim sastavljen uglavnom od igrača koji je jesenas izneo najveći teret utakmica ostvario je pobedu nad OFK Petrovcem rezultatom 0:2 (0:2).

– Zadovoljan sam posebno sa prvim poluvremenom, u kojem smo igrali sjajno. Sve linije tima su funkcionisale besprekorno i bili smo opasni sa dolascima igrača iz drugog plana u ovom sistemu igre, pa je Lakićević bukvalno iz srca šesnaesterca postigao dva lepa pogotka. Šteta je što nismo iskoristili sijaset prilika koje smo stvorili kroz igru. U drugom poluvremenu, napravio sam neke izmene, kako bih video kako će se pojedinci snaći na određenim pozicijama. To nije baš najbolje funkcionisalo, iako smo i tad stvorili nekoliko prilika, koje smo mogli kvalitetnije da realizujemo. Međutim, kada se sve uzme u obzir, polako počinjemo da ličimo na tim. Evidentno je da nam u ovom sistemu nedostaje jedan organizator igre tipa Paločevića, pa čak i individualac u fazi napada kao što je Meleg, kako bi se šanse koje stvaramo bolje iskoristile. Nadam se da će nam se oni brzo priključiti i da ćemo već u narednim prijateljskim utakmicama biti kompletni – rekao je Ivanović.

Fudbaleri Vojvodine sutra će odraditi samo prepodnevni trening oporavka, u četvrtak i petak radiće po dva puta dnevno, dok su za subotu planirani mečevi protiv Iskre i Dinama iz Vranja. Povratak u Novi Sad planiran je za nedelju.