Dragan Ivanović

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Dragan Ivanović izjavio je da sa optimizmom očekuje nastavak sezone i da su crveno-beli zadržali okosnicu tima iz jesenjeg dela prvenstva.

Posle dva meseca pauze, predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u Super ligi Srbije. Fudbalerima Vojvodine predstoji „vojvođanski derbi“, odnosno duel protiv Spartaka u Subotici, a u redovima crveno-belih vlada optimizam da mogu da odgovore izazovu i dobrom partijom, kao i rezultatom, započenu drugi deo prvenstva.

To potvrđuju i reči šefa stručnog štaba Dragana Ivanovića, koji je ekipu preuzeo pre nešto više od mesec i po dana.

– Iako nam je iz svake linije tima otišao po jedan igrač, dobra stvar za FK Vojvodina je to da nismo izgubili okosnicu ekipe iz prvog dela sezone. Pred kraj pripremnog perioda, zadesio nas je peh usled povrede Jovančića, koji je bitan igrač za nas, ali fudbal i sport su takvi i jednostavno, mora se dalje. Bez obzira na to što prvenstvo startuje u subotu, odnosno za nas u nedelju, prelazni rok još uvek nije završen i mogući su dolasci u naredna dva dana – kaže Ivanović.

On je zadovoljan sa načinom na koji su igrači radili tokom pripremnog perioda.

– Prošli smo period upoznavanja i prilagođavanja, a imao sam apsolutnu slobodu u kreiranju rada i treninga. Nisam bio angažovan po pitanju dovođenja igrača i to sam prepustio ljudima koji su bili zaduženi za takve stvare. Nismo doveli mnogo fudbalera, jer nismo hteli da gomilamo igrački kadar. Sa Maslaćem, kao iskusnim defanzivcem, nadomestili smo odlazak Kovačevića. Postojala je neizvesnost oko odlaska Melega, Malbašića i Paločevića, te sam zbog toga tražio da se angažuje mladi Spremo. Na kraju, doveli smo i jednog univerzalca Lotinca, a svi ostali su mladi igrači koji u narednih šest meseci treba da stasavaju i čekaju svoju šansu. Moguće je da ćemo do kraja nedelje dovesti napadača i jednog veznog igrača, ali u svakom slučaju, sa optimizmom očekujem nastavak prvenstva. Što se tiče forme, mislim da smo na dobrom putu da već ovu prvu utakmicu odigramo najbolje što možemo – rekao je Ivanović.

Utakmica između Spartaka i Vojvodine zakazana je za nedelju, sa početkom u 14 časova, na Gradskom stadionu u Subotici.