DSC_0283

 

U okviru 27. kola JSL fudbaleri Vojvodine gostuju ekipi Donjeg Srema u Pećincima. Utakmica se igra u subotu u 17 : 00 časova.

Vojvodinu u Pećincima  očekuje prva od četiri vrlo važne utakmice, u kojima će pokušati da osvoji četvrto mesto na tabeli, odnosno mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Sa druge strane Donjem Sremu trebaju bodovi za ostanak u ligi, što obećava vrlo uzbudljivu utakmicu.

U  prvom delu sezone Donji Srem je  pobedio u Novom Sadu sa 3 : 2, kada je Pećinčane vodio sadašnji trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić. Vojvodina i  Donji Srem su do sada odigrali sedam takmičarskih utakmica, pet utakmica je odigarno u prvenstvu Srbije, dok su dve u nacionalnom kupu.Odnos je sledeći, Vojvodina ima 4 pobede, 2 nerešene i jedan poraz. Vojvodina kao gost ima dve pobede i jednu nerešenu utakmicu.

Na konferenciji za štampu koja je danas održana u Media centru SC „Vujadin Boškov“ prisustvovali su šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić, kao i prvotimac Dragan Karanov.

„Sigurno nas čeka jedna mnogo teška utakmica protiv ekipe Donjeg Srema koja se bori za opstanak u ligi, a sa druge strane ovo je mnogo bitna utakmica i za nas jer želimo da i ove godine igramo Evropu. Poznajem mnogo dobro ekipu Donjeg Srema gde sam u toku jesenjeg dela prvenstva bio trener. Skoro su promenili trenera, doveli Zorana Govedaricu koga izuzetno dobro poznajem. Mislim da neće biti iznenađenja što se tiče sastava ekipe, ali ponavljam, sigurno nas čeka jedna teška utakmica. Mi nemamo pravo da kalkulišemo nakon poraza koje smo doživeli. Što se tiče igrača koji nisu u konkurenciji za utakmicu, što zbog kartona što zbog povreda, ne možemo da računamo na Babića, Nastića i Lukovića, dok su ostali zdravi i spremni za utakmicu“, rekao je šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić.

„Sastajemo se sa ekipom kojoj je u borbi za opstanak svaki bod bitan, kao što je i nama bitno da završimo na četvrtoj poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, dakle, koliko želimo mi tu pobedu, toliko je želi i ekipa Donjeg Srema. Mislim da će biti veoma teško, ali naša ekipa je spremna da pruži maksimum, pa i više od toga. Nadam se ćemo utakmicom u Pećincima prekinuti niz loših rezultata“, rekao je Dragan Karanov.