Plakat Pola veka šampionske generacije

 

U novoj zgradi Istorijskog arhiva Grada Novog Sada, u ponedeljak od 19 časova svečano će biti otvorena izložba „Pola veka šampionske generacije“, povodom obeležavanja 50 godina od osvajanja prve titule FK Vojvodina.

Istorijski arhiv Grada Novog Sada u ponedeljak, četvrtog jula, sa početkom u 19 časova, organizovaće multi-medijalnu izložbu povodom obeležavanja pedesetogodišnjice od osvajanja prve titule državnog šampiona fudbalskog kluba Vojvodina.

Obeležavanjem ove važne godišnjice za sportsku istoriju Novog Sada, neće se samo odati počast ljudima koji su ostvarili ovaj izvanredni sportski uspeh, već će se dati i pogled na političko-ekonomski razvoj Novog Sada tokom šezdesetih godina prošlog veka.

Kao što je poznato, fudbalski klub Vojvodine je nastao kao plod dečački ljubavi i sna u proleće 1914. godine, a tokom narednih godina, razvio se u sportsko društvo koje je beležilo vredne uspehe u evropskim i svetskim okvirima. Upravo fudbaleri koji su te 1966. godine imali čast da nose dres FK Vojvodina, bili su dostojni reprezenti Grada Novog Sada, kao i celokupnog srpskog sporta na gotovo svim kontinentima.

Izložba će biti koncipirana tako da se kroz izložene fotografije, video materijal, dokumenta, pehare, dresove i drugu opremu prikaže trijumfalni put „stare dame“ tokom 1966. godine.

Otvaranju izložbe prisustvovaće kompletan igrački kadar, stručni štab i predstavnici uprave FK Vojvodina, a ovom prilikom, pozivamo i medije da u ponedeljak, četvrtog jula, od 19 časova budu naši gosti u novoj zgradi Istorijskog arhiva Grada Novog Sada (Filipa Višnjića 2a) i svojim prisustvom daju na značaju ovom lepom i važnom događaju.