Media centar u FC „Vujadin Boškov“ bio je pretesan da primi sve zainteresovane predstavnike medija koji su se u velikom broju odazvali  pozivu da prisustvuju izuzetno zanimljivoj pres konferenciji posvećenoj radu FK „Vojvodina“ .

Predsenik kluba i UO FK „Vojvodina“ gospodin Ratko Butorović je upoznao javnost o aktivnostima kluba u protekloj godini, planovima za naredni period, a posebno se osvrnuo na „gorući“ problem u funkcionisanju svih, kako je naveo „preduzeća koja se bave istom delatnošću kao Vojvodina“-naplati PDV-a na transfere igrača u inostrane klubove.

 

Ratko Butorović :

Tema današnje konferencije je funkcionisanje našeg preduzeća i kratka analiza rada u godini koja je iza nas, kao i planovi za 2013. godinu.

 Kao što znate, ja sam predsednik našeg preduzeća i sa članovima Upravnog Odbora vodim svakodnevnu borbu za bolje sutra. Svi smo mi volonteri i za naš rad ne primamo nikakvu novčanu nadoknadu.

Kako bi zadovoljili visoke kriterijume Evropske Unije koja ima potrebu da uposli „kvalitet i znanje“, naše preduzeće se veoma uspešno transformisalo i uhvatilo u koštac da osposobljavanjem i angažovanjem kvalitetnih kadrova bude ravnopravan partner preduzećima u Evropi koja se bave istom delatnošću kao i mi.
Mi kao rukovodeći kadar, najozbiljnije smo shvatili poruke gospodina Dinkića i ljudi iz Vlade Republike Srbije da samo izvozom, proizvodnjom i kvalitetom naša zemlja može doći u poziciju privredne stabilizacije. Vođeni upravo ovakvom idejom, podredili smo se osnovnom cilju : Radu i stvaranju „znanja i kvaliteta“ kojeg možemo transferisati u zemlje Evropske Unije.

Svesni da samo znanjem, energijom i dobrim kadrovima možemo konkurentno funkcionisati u zemljama Evropske Unije,ulažemo ogroman napor i novac zarad idealnih infrastrukturnih uslova nepohodnih za stvaranje još većeg „znanja i kvaliteta“. 

Naše preduzeće raste, jer više je mladih članova-dece, što od nas zahteva gradnju novih infrastrukturnih objekata, što matematički izraženo iznosi 1500 kvadratnih metara prostora koji su u završnoj fazi izgradnje
Zemlje Evropske Unije prate naš rad, iskazuju interesovanje za naše „znanje i kvalitet“ što rezultira dobrim transferima izraženim u evrima.
Naše preduzeće postaje poznati brend u Evropi, o nama se u Evropi priča jer transferi „znanja i kvaliteta“ koje ostvarujemo u Nemačkoj, Holandiji, Španiji, Švajcarskoj, Rusiji, Italiji …pojačavaju neophodan „kvalitet“ preduzeća u pomenutim zemljama, a koji do sada nisu imali.

Preduzeća iste delatnosti iz Evropske Unije imaju mnogo savremeniju tehnologiju od nas ali na njihovu žalost nemaju formulu za finalizaciju „znanja i kvaliteta“ na pojedinim pozicijama u njihovim preduzećima.

Ta formula će na današnjoj konferenciji ostati jedina TAJNA koju ne možemo otkriti.

Svi prezentovani podaci našem preduzeću naizgled donose mir i spokojstvo.

Ali nije tako !

 Zebnju i hladnoću svima nama zaposlenim u preduzeću stvaraju samo tri slova : P.D.V. Stručnim jezikom rečeno PDV-e na transfere našeg „znanja i kvaliteta“ u zemlje Evropske Unije.

Naše preduzeće ne traži nikakvu pomoć, plakete, priznanja ..koja se dodeljuju dobrim privrednicima i izvoznicima. Tražimo samo jedno : Molimo Vas nemojte nas kažnjavati što izvozimo u EU i molimo da nam niko ne uzima ono što mu ne pripada
Iako smo preduzeće, jedno od najvećih izvoznika u AP Vojvodini, nas nikada niko iz Pokrajine i države nije posetio i rekao bar lepu reč o našoj deci, zaposlenima. Verovatno ne znaju našu adresu.
Ali zato sve inspekcije i poreski organi našu adresu znaju na pamet.

 Mnoga preuzeća koja se bave istom delatnošću kao i mi, verovatno imaju sličnih ili još većih problema.
Iskreno podržavamo sve državne organe koji ulažu veliki napor da pomognu ova preduzeća. Nesebično nudimo svoju pomoć našim prijateljima jer bez ozdravljenja tih preduzeća naša zajednička glavna delatnost će UMRETI.