lopta-u-mrezi

 

 

Gradski stadion u Jagodini

Gledalaca :  1000

Sudija :       Milenko Vukadinović (Beograd)

Strelci :       Pešić (45.  i 70. min), Lepović (48. min)

Žuti karon : Tumbasević, Vranješ, Nastić (Vojvodina), El Monir, Milinković, Lepović (Jagodina)

Jagodina :  Đuričić, Milinković (Filipović), El Monir, Mihajlović, Cvetković, Mitošević, Đurić, Živanović, Lepović, Pešić (Šušnjar), Arsenijević (Petričević)

Vojvodina : Žakula, Vulićević, Nastić, Trajković, Đurić, Radoja, Tumbasević (od 58. min Vranješ), Poletanović (od 73. min Milinković-Savić), Alivodić, Škuletić, Kaluđerović (od 58. min Gaćinović)

Sve do 13. minuta igra se odvijala uglavnom na sredini terena bez nekih konkretnih prilika i pred jednim i prd drugim golom. Tek nakon tog početnog ispitivanja Vojvodina je prva došla do prve velike prilike. Škuletić se u duelu sa Mihajlovićem na desnoj strani izborio za loptu, odlično centrirao u srce kaznenog prostora gde je usamljeni Andrija Kaluđerović šutirao glavom ali je lopta za malo promašila levi donji ugao.
Kako je vreme odmicalo domaćin je preuzimao inicijativu i u 29. minutu propustio prvu šansu. Nakon kornera sa desne strane lopta je izbačena na ivicu šesnaesterca, na nju je natrčao Đurić, odlično šutirao u donji levi ugao ali je Žakula još bolje odbranio. Minut nakon toga ponovo je u glavnoj ulozi bio iskusni čuvar mreže Novosađana kada je sjajnom odbranom zaustavio šut Arsenijevića sa desetak metara. U kontranapadu je šansu imao Alivodić ali je njegov udarac izblokirao neko iz odbrane Jagodine. Nekoliko trenutaka posle toga Poletanović je izveo korner, Igor Đurić je bio najviši ali je lopta otišla preko gola.
Jagodina je došla do prednosti u poslednjem minutu prvog dela igre kada je Cvetković proigrao Arsenijevića, ovaj iz prve centrirao po zemlji, a Pešić iz neposredne blizine pogodio bliži ugao gola Žakule.

Odmah na početku drugog poluvremena Jagodina je duplirala svoje vođstvo. Pešić je dobio loptu po levoj strani, krenuo pravo na Trajkovića, šutirao, lopta se nezgodno odbila od štopera Vojvodine na koju je iz pozadine natrčao Lepović i savladao Žakulu.
U 59. minutu prava drama pred golom Jagodine. Alivodić je centrirao, a u pokušajima da šutiraju ka golu, jedan za drugim su izblokirani Gaćinović, Poletanović i Škuletić.
70. minut 3 : 0 za domaćina, Đurić je sjajno proigrao Pešiča u prazan prostor, ovaj je pretrčao Đurića i rutinski savladao golmana Vojvodine.
Poslednju priliku na susretu propustio je centarfor Vojvodine Petar Škuletić. Dobio je loptu u prazan prostor, stigao do nje pre štopera Jagodine, šutirao iz trka levom nogom ali je Anđelko Đuričić bio na visini zadatka.