obrazac-za-slike---vesti

 

 

 

Stadion: Javora.

Gledalaca: 1000

Sudija :  Grujić Danilo (Niš)

Strelci : Milošković ( 4.min)i Vidić (32 min) za Javor, a  Ivanić  (22. min) za Vojvodinu

Žuti karton : Novaković, i  Puškarić (Vojvodina), Milošković, Račić, Đorđević, Ivelja (Javor Matis)

Javor Matis : Lazović  ( Mišić), Đorđević, Miletić, Milović, Valiđo, Ivelja, Vidić, Veselinović (Dražić), Milošković, Stojaković ( Docić), Račić

Vojvodina :  Žakula, Radoja, Ivanić, Novaković, Puškarić  (od 62. min Asani, Veselinović (od  77. min Grgić, Nastić, Spremo  (od 79. Luković) , Živković, Đurić, Popara

 

Pobedom nad oslabljenom Vojvodinom, fudbaleri Javora Matisa  produžili su svoju nadu u opstanak u društvu najboljih.

Ivanjičani su od samog starta počeli  agresivno   pa je na samom otvaranju utakmice na proigravanje Stojakovića Račić uputio udarac ka golu Žakule ali je njegov šut izblokiran.

U 4. minutu  Javor je došao do prednosti .  Novaković  je nakon   kornera  zakačio  loptu rukom pa je  sudija Grujić dosudio  jedanaesterac. Siguran sa bele tačke bio je Milošković. Nakon vođstva Ivanjičana nastavljala se njihova inicijativa pa smo zabeležili prilike  Račića i Miloškovića.

U prvih  desetak  minuta igre Novosađani su imali jednu polu priliku kada je Spremo loptu uputio visoko preko Lazovićevog gola. Nešto docnije  udarac je oprobao  Radoja  ali bez velikog uspeha.  Bez obzira na to što je Javor imao tokom 20 minuta igre terensku inicijativu gostujući tim dolazi do izjenačenja  u 22. minutu kada je  Ivanić posle lepog solo prodora i preciznog udarca uspeo  da zatrese mrežu Javora.

Desetak  minuta kasnije  Vidić je oduzeo jednu loptu protivničkim igračima  i rezantnim udarcem pogodio mrežu Žakule. Nakon vođstva, a do kraja poluvremena  beležimo pokušaje je Veselinovića sa distance i Miloškovića iz solo prodora ali je u drugom slučaju štoper Đurić bio uspešniji od napadača Javora.

Početkom drugog dela utakmice počela je da pada kiša pa je teren bio mnogo teži za igru.  Promena u sastavima nije bilo. Valiđo je u 49. minutu nakon dobrog centaršuta Nastića loptu izbacio iz svog kaznenog prostora.
Zabeležili smo i priliku kada je Puškarić šutirao iskosa sa desne strane ali Mišić je dobrom intervencijom  sačuvao svoju mrežu. U 60. Minutu igre Račić je dobro prošao odbranu Vojvodine ali je pogrešio u odsudnom momentu pa je prilika otišla u nepovrat.
Do kraja utakmice videli smo nekoliko bezuspešnih pokušaja sa obe strane pa je rezultat ostao onaj aktuelni iz 32. minuta koji Javoru daje kakvu takvu nadu za opstanak.