obrazac-za-slike---vesti-1

 

 

Stadion kraj Moravice

Gledalaca :       1000

Sudija :            Milan Karadžić (Beograd)

Strelci :            Abubakar (7 min), Radoja (55 min), Katai (61 min) i Deletić (86 min)

Žuti karton :     Momčilović i Vlašić (javor), Jokić (Vojvodina)

Javor :             Nikolić, Đorđević, Momčilović, Vlašić, Petrović (Valiđo), Ostojić (Josović), Đokić, Mišić (Milosavljević), Veselinović, Radivojević, Onjilo

Vojvodina :      Supić, Smiljanić, Pavlović, Jokić, Trajković, Poletanović, Radoja (od 84. min Ađuru), Kosović, Alivodić (od 76. min Deletić), Abubakar (od 85. min Šušnjar), Katai

Nikad lakše i ubedljivije fudbaleri Vojvodine nisu savladali Javor i to na njihovom terenu. Uz 4 postignuta gola, učenici Nebojše Vignjevića propustili su sigurno još 5-6 zrelih prilika tako da na kraju domaćini mogu biti čak i zadovoljni ishodom utakmice.
Odmah na početku utakmice videlo se da su fudbaleri Javora nekako zbunjeni i da u njihovoj igri nema one, za njih karakteristične čvrstine i discipline. Novosađani su nasuprot njihovom rivalu igrali tečno, konkretno i sa malo dodira.
Već u 7. minutu Vojvodina dolazi u vođstvo. Na levoj strani fauliran je Katai, Poleetanović odlično izvodi slobodan udarac, a Abubakar sa desetak metara glavom šalje loptu u levi ugao. Štoperi Javora samo su nemo posmatrali šta se dešava.
U 23. minutu sevnula je brza kontra Novosađana. Pavlović je krupnim koracima izneo loptu do polovine terena, uposlio Kataija, ovaj izbacio Abubakara koji vara svog čuvara i odlično ubacuje loptu na peterac gde se Kosović  našao u ofsajd poziciji.
Četiri minuta kasnije svoj šut oprobava Alivodić, no lopta za malo prolazi kraj leve stative. U 30. minutu odličan udarac Abubakara, Nikolić kratko odbija loptu, a Kosović za malo kasni da je prosledi u mrežu.
Prvu i jedinu priliku za gol Javor je imao u samom finišu prvog dela igre. Radivojević se iznenada našao sam pred Supićem, snažno šutirao ali je golman Novosađana odličnom reakcijom sačuvao svoju mrežu.
Kako su počeli utakmicu, tako su „crveno-beli“ i nastavili u drugom poluvremenu. U 55. minutu duplirali su svoje vođstvo, a akcija je bila slična kao i kod prvog pogotka. Slobodan udarac sa leve strane izveo je Poletanović, odbrana javora smušeno je reagovala i dok su se oni premišljali ko će da interveniše lopte se dokopao Radoja i udarce iskosa sa desne strane prvo pogodio stativu, lopta se odbila u leđa Nikoliću i odsela u mreži.
Samo šest minuta kasnije sjajna kombinacija navalnog reda Vojvodine. Lopta je kao po koncu šetala od jednog do drugog igrača, Abubakar je prosledio Kataiju koji se nalazio na nekih desetak metara ispred Nikolića. Usledio je lagani dribling i hladnokrvni šut u donji levi ugao kao na malom fudbalu za 0 : 3. Samo minut pre toga Abubakar je pogodio prečku sa 16 metara.
Pred sam kraj utakmice kamerunac je u jednom padu zadobio povredu desnog ramena zbog koje je morao da napusti teren. Njegovo mesto zauzeo je Đorđe Šušnjar.
Konačno, u 86. minutu rezervista Miloš Deletić postiže svoj prvi prvenstveni gol u dresu Voše. Mladi napadač bio je uporan i oduzeo loptu Momčiloviću na samoj gol aut liniji, potom krenuo u driblinge, „nanizao“ nekoliko igrača Javora i na kraju poslao loptu u mrežu nemoćnog Nikoloića.