Grbovi FK Javor i FK Vojvodina

U četvrtfinalu Kupa Srbije, fudbaleri Vojvodine danas gostuju ekipi Javora u Ivanjici.

Od 16 časova, na našem sajtu uživo ćete moći da pratite tekstualni prenos ove utakmice.

Ekipe će nastupiti u sledećim sastavima:

Javor: Đogatović – Gajić, Miletić, Milović, Crnomarković – Ađuru, Docić, Eliomar, Đokić – Gafurov, Dražić.

Vojvodina: Perić – Miletić, Rosić, Pankov, Nastić – Maksimović, Jovančić – Vukčević, Paločević, Babić – Trujić.

Utakmica je počela. Na stadionu je prisutno oko 600 gledalaca, među kojima je i dvadesetak navijača Vojvodine.

2. minut: Viđena je stopostotna prilika za Javor. Docić je sjajno proigran i izašao je sam ispred Perića, ali je golman Vojvodine bio bolji u duelu jedan na jedan.

10. minut: Vojvodina je napravila prvi dobar napad na utakmici. Trujić je centrirao sa desne strane, a Babić šutirao iz prve sa desetak metara. Međutim, bio je prilično neprecizan.

13. minut: Babić je izgubio loptu na svojoj polovini, a Eliomar je šutirao sa oko 25 metara. Njegov udarac završio je iznad prečke gola Vojvodine.

26. minut: Javor je poveo sa 1:0. Trujić je napravio prekršaj na oko 25 metara od gola Vojvodine, a Docić je izveo slobodan udarac i majstorski pogodio rašlje.

28. minut: Dosuđen je još jedan faul za Javor, na nešto više od 30 metara od gola Vojvodine. Siniša Babić i Stefan Dražić su se pokoškali nakon ove odluke sudije Danila Grujića, koji je obojici igrača pokazao žuti karton.

Prvo poluvreme je završeno.

Počelo je drugo poluvreme. U timu Vojvodine, izvršene su dve izmene: umesto Paločevića i Vukčevića, na terenu su Ašćerić i Malbašić.

46. minut: GOL! Vojvodina je izjednačila. Ašćerić je umakao odbrani Javora i izašao sam ispred Đogatovića. Golman Javora je uspeo da odbrani njegov udarac, ali se lopta ponovo odbila do Ašćerića, koji je iz drugog pokušaja uspeo da je prosledi u mrežu.

48. minut: Igra se potpuno otvorila. Sada je Javor imao stopostotnu šansu preko Gafurova, koji je imao jedan na jedan sa Perićem, ali je golman Vojvodine još jednom fenomenalno intervenisao.

54. minut: Trujić je napravio prekršaj na oko 25 metara iskosa sa desne strane od gola Vojvodine. Zbog prigovora na ovu odluku, žuti karton dobio je Filip Malbašić.

58. minut: Prva izmena u Javoru: izašao je Eliomar, a ušao Zećević.

66. minut: Žuti karton u ekipi Javora dobio je Marko Zećević.

67. minut: GOL! Vojvodina vodi 1:2! Viđen je sjajan kontranapad u tri poteza. Posle kornera za Javor, Perić je došao do lopte i rukom idealno uposlio Trujića na levoj strani. Vezista Vojvodine je povukao loptu i odlično proigrao Babića, koji je izašao sam ispred Đogatovića i rutinski ga savladao.

71. minut: Izvršena je druga izmena u Javoru: umesto Naemeke Ađurua, na terenu je Igor Stojaković.

74. minut: Žuti karton u ekipi Vojvodine dobio je Nikola Trujić.

75. minut: Vojvodina je imala dobru priliku da dođe do dva gola prednosti. Trujić je šutirao iskosa sa desetak metara, ali nije pogodio okvir gola.

77. minut: Novu odličnu priliku imala je Vojvodina. Kontranapad četiri na tri završio se udarcem Ašćerića sa ivice šesnaesterca, ali pravo u golmana Đogatovića.

84. minut: Dosuđen je slobodan udarac za Javor na oko 25 metara iskosa sa desne strane, zbog čega je žuti karton dobio Radovan Pankov. Udarac na gol uputio je Docić, ali ovoga puta nije bio precizan.

86. minut: Posle duela Gafurova i Miletića, štoper Vojvodine je ostao na zemlji. Sudija Grujić dosudio je slobodan udarac za Vojvodinu i Gafurovu dodeli žuti karton. Odmah potom, reprezentativac Uzbekistana je zamenjen, a na teren je ušao Josović.

88. minut: Javor je izjednačio na 2:2. Đokić je ostao sam u šesnaestercu Vojvodine i sa oko 15 metara iskosa poslao loptu u dalji ugao golmana Perića.

89. minut: Novi napad Javora završen je pokušajem Zećevića „makazicama“, ali je njegov udarac bio lak plen za Perića.

90. minut: Izmena golmana u Vojvodini: umesto Perića, na golu je Žakula.

Utakmica je završena, pristupiće se izvođenju penala.

Prva serija: Đokić postiže gol za Javor, Malbašić postiže gol za Vojvodinu.

Druga serija: Josović postiže gol za Javor, Đogatović brani udarac Rosića.

Treća serija: Docić postiže gol za Javor, Babić postiže gol za Vojvodinu.

Četvrta serija: Dražić postiže gol za Javor, Pankov postiže gol za Vojvodinu.

Peta serija: Stojaković je postigao gol za Javor, koji se plasirao u polufinale Kupa.