У складу са традицијом дугом сада већ и дуже од четири деценије, фудбалски клуб Војводина ће и овог лета организовати меморијални турнир „Стеван Нештицки“, у част сећања на свог трагично преминулог члана прве шампионске генерације.

Ове године, турнир ће се одржати од 7. до 9. јуна на стадиону „Карађорђе“, а осим домаћина Војводине, учествују и ационална академија ФС Сингапура, Ријека, Партизан, Борац Бањалука, Пелистeр из Битоља.

Тим поводом данас је у просторијама стадиона „Карађорђе“ одржана конференција за медије на којој су се присутнима обратили – директор омладинске школе ФК Војводина Душко Грујић, председник Организационог одбора 42. меморијала „Стеван Нештицки – Миодраг Јовић, председник Секције ветерана Миладин Пураћ, тренер кадета Боривоје Филиповић и капитен Вукашин Топић.

– Велико нам је задовљство што по 42. пут организујемо меморијал „Стеван Нештицки“, који ће се ове године одиграти на „Карађорђу“. Национална академија ФС Сингапура, Ријека, Партизан, Борац Бањалука, Пелистар из Битоља и ми као домаћини. Турнир почиње у петак у 17 часова утакмицом између Војводине и селекције из Сингапура. Велика нам је жеља да што више публике дође на трибине, да уживају у квалитетним утакмицама и да ми представимо наш тим кадета који ће се наредне сезоне борити у Кадетској лиги Србије – поручио је директор омладинске школе „Илија Пантелић“ Душко Грујић.

Председник Организационог одбора Миодраг Мика Јовић један је од ретких који прати и учествује у организацији овог меморијала од његових почетака.

– Ја сам један од двојице, тројице који су живи и који памте од почетка овог меморијала и увек сам био ту у организацији турнира. Желим да се сви гости који дођу и ове године осећају лепо и угодно, као што је био случају у претходних 40 година – рекао је Миодраг Јовић.

Председник Секције ветерана Миладин Пураћ присетио се те кобне ноћи када је несрећно настрадао Стеван Нештицки.

– Овај турнир обележава 42 године постојања и то је меморијал са најдужом традицијом у Европи. Искористио бих ову прилику да евоцирам успомену на Стеву. Те ноћи када је настрадао, ја сам био у публици. Била је кишна ноћ, наша репрезентација играла је против тадашње селекције Чехословачке, а Стева је одиграо за десетку. То је била његова последња утакмица, а ми данас играмо 42. меморијал у сећање на њега и надам се да ће ова традиција наставити да траје – истакао је Миладин Пураћ.

Тренер кадета Боривоје Филиповић истиче да му је част што ће предводити свој тим, на чијем је челу седам година, на једном оваквом турниру.

– У клубу сам 11 година и коначно сам дочекао да будем тренер генерације која ће учествовати на овом турниру, највећим у Европи. Велика је част и привилегија представљати наше кадете на овом турниру. Даћемо свој максимум на терену, али исто тако и да угостимо наше госте и да се осећају пријатно и да из нашег града носе лепе успомене. Ово је лепа прилика и да видимо колико смо спремни за Лигу Србије. Ко буде бољи, победиће, а ми позивамо публику да дође на „Карађорђе“ – рекао је Филиповић.

За крај, капитен екипе Вукашин Топић је најавио борбу за трофеј.

– Мени и остатку екипе је велика част што ћемо играти на овом турниру. Претходна генерација је била вицешампионска, што је мотив више за нас да дођемо до финала и да вратимо трофеј у наше руке. Играмо на „Карађорђу“, што је такође привилегија за нас. Мотив и жеља сигурно неће изостати – закључио је Вукашин Топић.