Žreb Novosadske lige osnovnih škola

 

Žrebom u Gradskoj kući počeo projekat Jedan za sve- Liga novosadskih osnovnih škola

Danas u 10:30h u Gradskoj kući održan je žreb kojim je započet projekat Jedan za sve- Liga novosadskih osnovnih škola u organizaciji Fudbalskog kluba Vojvodina i Grada Novog Sada.

Svečanu ceremoniju žreba otvorili su gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i predsednik upravnog odbora Fudbalskog kluba Vojvodina, Dušan Vlaović koji su pozdravili sve prisutne i istakli značaj ovog projekta za grad i lokalnu zajednicu.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević izrazio je veliko zadovoljstvo što se ovakav projekat, odnosno akcija dešava u Novom Sadu i pohvalio direktore osnovnih škola i predstavnike školskih odbora što su se odazvali u tolikom broju i što su spremni da podrže inicijativu kojom će deca naučiti vrednosti fer pleja i modernog sporta.

Predsednik upravnog odbora Fudbalskog kluba Vojvodina, Dušan Vlaović zahvalio se gradu Novom Sadu na učešću u organizaciji ovog pionirskog projekta i istakao da je njegov značaj upravo to što je zasnovan na inkluzivnom modelu i što ima za cilj da novosadsku decu nauči zdravim društvenim vrednostima i tome da je sport jedan za sve, odnosno jednak za sve ljude, u ovom slučaju svu decu, nezavisno od pola, religije i porekla.

Jovan Vukčević, načelnik školske uprave za Južnobački okrug i koordinator projekta Jedan za sve predstavio je projekat prisutnima i upoznao ih sa sistemom takmičenja.

Liga osnovnih škola je takmičenje osnovnih škola u fudbalu i fudbalskim veštinama koje organizuju Fudbalski klub Vojvodina i Grad Novi Sad u saradnji sa svim osnovnim školama u gradu. Takmičenje ima edukativni karakter i služi se modernim sportom, odnosno fudbalom kao alatom za promociju zdravih društvenih vrednosti među decom. Takmičenje će se održavati od marta do maja 2018. na terenima Fudbalskog centra Vujadin Boškov, a finalni turnir igraće se na stadionu Karađorđe.

Vukčević je istakao da će se paralelno sa takmičenjem u fudbalu odvijati takmičenje u fudbalskim veštinama: poligon, žongliranje i precizno šutiranje.

Žrebu su osim predstavnika kluba i grada, prisustovali i direktori 24 novosadske osnovne škole koje će učestvovati u projektu.

Ovo je prvi put da se u Novom Sadu organizuje projekat ovog tipa, a Fudbalski klub Vojvodina je još jednom pokazao da je kao ponosni nastavljač tradicije spreman da bude pokretač novije fudbalske istorije i nosilac vrednosti sportskog fer pleja.