Spasoje Jelačić

 

Pomoćni trener Vojvodine Spasoje Jelačić izjavio je da crveno-beli ne beže od uloge favorita pred sutrašnji meč protiv ekipe Proletera iz Novog Sada.

Kada je prošle sezone novosadski Proleter uspeo da izbori istorijski plasman u Super ligu Srbije, ljubiteljima fudbala i čitavoj sportskoj javnosti postalo je jasno da će se u Srpskoj Atini ove godine ponovo igrati duel između dva gradska rivala.

Naime, poslednji put kada su se u Novom Sadu u jednoj takmičarskoj utakmici sastala dva novosadska kluba, bilo je to u sezoni 2004/05, kada je, u 1/16 finala Kupa Srbije i Crne Gore, Voša nakon boljeg izvođenja penala pobedila ekipu Novog Sada. Isti timovi su se u prvenstvu poslednji put sastali Drugoj saveznoj ligi u sezoni 1986/87, dok se u najvišem rangu takmičenja to poslednji put dogodilo još daleke 1964. godine.

S druge strane, Vojvodina i Proleter će sutra odigrati svoj prvi zvaničan takmičarski meč, pošto su do sada međusobno igrali samo prijateljske utakmice. Proleter ovu utakmicu dočekuje sa pete, a Vojvodina sa osme pozicije na tabeli, ali bez obzira na to, sportska javnost ulogu favorita dodeljuje „staroj dami“.

Pomoćni trener Vojvodine Spasoje Jelačić očekuje da će Voša sutra imati i prednost domaćeg terena, bez obzira na to što uloga nominalnog domaćina zapravo pripada Proleteru.

– Pred nama je prvenstvena utakmica protiv ekipe Proletera, a ono što daje draž ovom meču jeste činjenica da će se sastati dva novosadska kluba, po prvi put u Super ligi Srbije, odnosno u novijoj istoriji. Nominalno ćemo biti u ulozi gosta, ali svesni smo toga da igramo na našem stadionu i pred našom publikom. Na poslednjem meču, na kojem smo izvojevali zajedničku pobedu protiv Bačke, dugujemo veliku zahvalnost našim navijačima za to što su nas zaista fanatično bodrili tokom svih 80 minuta. Imali smo perioda u kojima nam je popustila koncentracija, ali navijači su nas i tada maksimalno podržali, te smo dobili nagradu u vidu prve prvenstvene pobede. Zbog toga u naredni meč ulazimo sa znatno više samopouzdanja i u jako dobroj atmosferi – kaže Jelačić.

Ipak, nije mali broj onih koji smatraju da Vošu protiv Proletera očekuje još teža utakmica nego protiv OFK Bačke.

– Početkom nedelje, Arsić i Fofana su imali lakše prehlade, ali zahvaljujući našoj medicinskoj službi, to su veoma brzo prebrodili. Takođe, Lazar Đorđević je imao malih problema sa leđima, ali medicinsko osoblje je i to uspelo da anulira, pa imamo sve igrače na raspolaganju. Što se tiče Proletera, za nas nema nikakvih tajni kad su oni u pitanju, a verovatno ni za njih po pitanju nas. Dobro poznajemo trenera i sve igrače Proletera, od kojih su neki igrali za Vojvodinu, pa čak i prošli našu omladinsku školu. To je lepa pozivnica za to da sutra na stadion dođe mnogo navijača. Naravno, ja se nadam da će doći mnogo više naših – ističe Jelačić.

On se slaže sa mišljenjem da uloga favorita pred sutrašnju utakmicu pripada ekipi Vojvodine.

– Jasno nam je šta svi ljubitelji Vojvodine očekuju od nas i ne bežimo od toga. Ovaj meč smo projektovali sa samo jednim ciljem, a to je da osvojimo nova tri boda i nastavimo kontinuitet koji želimo da imamo, a to je da budemo nepobedivi i dođemo do drugog uzastopnog trijumfa. To je cilj svih u klubu, svih igrača i članova stručnog štaba, i nadam se da ćemo ga ostvariti uz pomoć velikog broja naših vernih navijača – rekao je Jelačić.

Meč između Proletera i Vojvodine igra se sutra od 20 časova na stadionu „Karađorđe“, a ulaznice za zapadnu tribinu za ovu utakmicu prodavaće se po ceni od 300 dinara na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine) i to u četvrtak i petak od 17 do 20 časova, dok će, zbog radova na izgradnji tržnog centra „Promenada“, istočna tribina biti zatvorena za ovu utakmicu.

S obzirom na to da uloga domaćina pripada FK Proleter, sezonske ulaznice FK Vojvodina neće važiti za ovaj meč, s tim da će ulaz na severnu tribinu, na kojoj će biti smešteni organizovani navijači Vojvodine, na ovoj utakmici biti slobodan. Takođe, meč će direktno biti prenošen na prvom kanalu televizije Arena sport.