Spasoje Jelačić

 

Pomoćni trener Vojvodine Spasoje Jelačić izjavio je da će na utakmici protiv Čukaričkog priliku da zaigraju dobiti igrači koji su ove sezone imali relativno manju minutažu.

U poslednjem kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Čukaričkog u Beogradu. Na taj način, crveno-beli će staviti tačku na sezonu koja je, po svim parametrima, bila daleko od onoga na šta je „stara dama“ navikla sportsku javnost i svoje navijače. Bez obzira na ishod sutrašnje utakmice, jasno je da će Vojvodina ovo prvenstvo završiti na osmom mestu na tabeli, što je najlošiji plasman kluba još od 2006. godine, kada je Voša sezonu završila kao deveta u ligi.

Međutim, bez obzira na to, svi igrači Vojvodine koji će sutra zaigrati protiv Čukaričkog motivisani su da odigraju dobar meč i pokažu da zaslužuju dres „stare dame“, o čemu svedoče i reči pomoćnog trenera Voše Spasoja Jelačića.

– Imamo nameru da na ovom meču pružimo šansu svim igračima koji su ove sezone imali manju minutažu ili čak uopšte nisu igrali, a sigurno je i to da nekoliko njih uopšte neće ni putovati u Beograd. Pre svih, tu mislim na Jovančića, Radovanovića, Vukasovića i Lakićevića, koji su do sada bili možda i lideri ekipe. S druge strane, na put će krenuti trojica omladinaca Nešković, Mandić i Jeličić. Voleo bih da o predstojećoj utakmici protiv Čukaričkog govorimo kao o derbiju i da ona ima neku težinu, ali u svakom slučaju, igrači FK Vojvodina imaju obavezu da se profesionalno odnose prema obavezama i naročito prema grbu kluba za koji igraju. Bez obzira na to što je reč o poslednjem meču u sezoni, igrači imaju obavezu da pruže svoj maksimum i idu na pobedu – rekao je Jelačić.

Utakmica između Čukaričkog i Vojvodine igra se sutra u Beogradu, sa početkom u 19 časova.