Udruženje novinara Srbije ponovo napada Fudbalski lub ,,Vojvodina,“  zbog prijave samozvanog  novinara Miroslava Gajinova,  užoj javnosti poznatiji pod nadimkom Rimba, a zbog ćinjenice da mu nije omogućen pristup na atletsku stazu stadiona Karadjordje sa koje je imao nameru da fotografiše tok utakmice odigrane u četvrtak izmedju FK ,,Vojvodina“ – FK ,,Suduva“.

 

Po ko zna koji put se menjaju teze i nasilnik se proglašava žrtvom, a realna i dugovremenska žrtva se bez ijednog argumenta proglašava nasilnikom.

 

Pošto UNS očigledno veoma ,,profesionalno“ obavlja svoj posao i samim tim daje odličan primer svim novinarima da je potpuno nepotrebno pozivati sve učesnike nekog dogadjaja, pitati ih za stav, mišljenje  a nakon toga doneti i osuditi sve što se smatra potrebnim, i ovoga puta donose jednostran sud i osudjuju neki dogadjaj samo na osnovu prijave lica koje očigledno svoju inspiraciju pronalazi u činjenici da njegove slike i njegov sajt niko ne smatra relevantnim i bitnim.

 

Ali krenimo redom.

 

–          Gospodinu Gajinovu nije odobrena akreditacija za utakmicu Vojvodina – Suduva

–          Gospodin Gajinov se na službeni ulaz stadiona pojavio sa očigledno falsifikovanom akreditacijom jer je ona bila za pristup svim zonama stadiona, a izdavanje istih je bilo pod strogom kontrolom kancelarije kluba i tačno su se znala imena lica koja su je mogla imati. Samo da bi bilo jasnije,  pomenuti gospodin se pojavio na kapiji sa istom akreditacijom koju je imao i delegat utakmice.

–          Na vrlo ljubaznu molbu gospodina Čabrića, koji se pukim slučajem zatekao ispred iste kapije, sa spoljne strane stadiona, da mu kaže odakle mu akreditacija za koju je gotovo nemoguće da je poseduje, gospodin Gajinov nije štedeo uvredljive reči i psovke upućene gospodinu Čabriću a sve zbog činjenice da je Čabrić pod suspenzijom i da nema prava da vrši bilo kakvu kontrolu po pitanju akreditacija

–          Isprovociran ovakvom reakcijom gospodina Gajinova ranije pomenuti gospodin Čabrić, čija suspenzija ga svakako ne sprečava da štiti klub od pokušaja zloupotreba neprijatelja kluba, uzima akreditaciju, ustanovljava da je falsifikovana jer na poledjini nije imala pečat kluba koji je bio obavezan.

–          Niko nikada nije sprečavao gospodina Gajinova da uredno , kao svaki pravi simpatizer Vojvodine, kupi kartu za zapadnu ili istočnu tribinu i sa nje posmatra svaku utakmicu.

–          Niko nikada nije sprečavao gospodina Gajinova da neovlašćeno slika fudbalere i rukovodstvo Vojvodine zbog čega je u sudskom sporu sa časopisom „Alo“.

 

Fudbalski klub se u nekoliko navrata obraćao UNS, USNS i NUNS, (zvaničnim dopisima 23.februara, 12.marta, 17.aprila, 12.jula …) svim rukovodiocima ovih udruženja ali nikada nije dobio nikakav zvaničan stav ovih organizacija. Nikada jasan odgovor zašto se štiti urednik sajta koji bez ovlašćenja kluba nosi njegovo ime i na kojem se več skoro godinu dana nalazi poziv za sve koji ne žele dobro našem klubu ,,ZAPADNA TRIBINA JE NAMENJENA DOMAĆIM NAVIJAČIMA I NA NJOJ SE NE GARANTUJE BEZBEDNOST GOSTUJUĆIM,,

 

Koliko je štete gospodin Gajinov naneo najbolje oslikava intervju sa našim bivšim igračem Kizitom objavljenom na sajtu čijeg se imena ne možemo setiti, koji je navodno doživljavao rasističke napade i mobing, a danas isti taj Kizito zove isti taj klub i moli da se vrati jer je FK „Vojvodina“ po njemu najbolji klub na svetu.

 

Zato i pozivamo državne organe da reaguju i ovog puta zaštite najstariji fudbalski klub u Srbiji.