Јучерашња утакмица против ОФК Бачке је по много чему била лепа и историјска за Војводину. Поред тога што је њен шеф стручног штаба Ненад Лалатовић забележио 62. победу на клупи „старе даме“, по чему је постао тренер са највише победа у историји клуба, против тима из Бачке Паланке дебитовали су двојица младића који су стасали у омладинској школи „Илија Пантелић“ – Немања Тороман и Урош Кабић.

И док је Тороман већ неко време члан првог тима црвено-белих, Урош Кабић је још увек члан омладинског тима Војводине, иако би, спрам својих година (рођен првог јануара 2004. године), могао да игра и за кадете. Он је у 73. минуту меча заменио Аранђела Стојковића и у преосталих двадесетак минута показао таленат и фудбалски педигре карактеристичан за играче школоване у омладинској школи „Илија Пантелић“.

– Пре свега, осећам велику обавезу да се захвалим стручном штабу и момцима из првог тима, јер су ме заиста сјајно прихватили. Ја сам са Лимана, у Војводини сам од 10. године и пуно ми је срце што сам добио прилику да дебитујем за први тим. Посебно желим да се захвалим тренеру Ненаду Лалатовићу на подршци коју ми је пружио, што ми је улило само додатну жељу да се доказујем и у наредном периоду – каже Кабић.

Иако је јуче играо за први тим Војводине, већ данас пре подне наступио је и за омладинце „старе даме“, који су у 17. колу Омладинске лиге Србије победили градског ривала РФК Нови Сад 1921 са убедљивих 0:3.

– Били смо бољи током целе утакмице и убедљиво смо их надиграли. По шансама, мислим да је резултат могао бити још убедљивији. Драго ми је због нове победе, којом смо остали при врху табеле, и надам се да ћемо у наставку сезоне још више поправити наш пласман – истиче Кабић.

Јучерашњи деби за први тим га је свакако мотивисао да у наредном периоду ради још више и јаче.

– И даље ћу играти за омладински тим и потрудити се још више да будем што доминантнији у овом узрасту, а уколико буде тако, надам се да ћу заслужити и позив за зимске припреме првог тима и одиграти можда још неку утакмицу. Мислим да Воша ове сезоне може да се бори за титулу, поготово након што сам се уверио да међу првотимцима и члановима стручног штаба постоји изузетна атмосфера и хемија. Ова екипа је дефинитивно кадра да се бори за највеће домете – нагласио је Кабић.

Уз велики рад и правилан фудбалски развој, какав су имали многи велики играчи поникли у омладинској школи „Илија Пантелић“, нема сумње да ће и он показати зашто тренутно важи за најталентованијег играча у својој генерацији у Србији.