vosa sarajevo1

Na stadionu Otoka u Sarajevu odigran je susret za treće mesto u okviru Međunarodnog kadetskog fudbalskog turnira “Igraj fudbal, živi život”. Sastali su se Sarajevo i Vojvodina, susret je završen nerešenim rezultatom (1:1), pa su jedanesterci odlučili kome će pripasti bronzana medalja. Ona je završila kod domaće ekipe, koja je u penal seriji bila uspešnija i slavila rezultatom 5:4.

Obe ekipe su u ovaj duel ušle veoma čvrsto, ali ekipa Vojvodine je igrala nešto bolje i, preko Nijemčevića, stigla do vođstva od 1:0. Sarajlije su nakon primljenog pogotka krenule ofanzivnije, a hrabra igra im se isplatila, pa su pogotkom Sabljice izjednačile rezultat na 1:1, što je bio i krajnji rezultat

Vojvodina je nastupila u sledećem sastavu: Kačavenda, Đurković, Siljanovski, Ivan Miljan, Brborić, Topić, Pevač, Matković, Grek, Đurić, Nijemčević, Barjaktarov, Jovanović, Binguljac, Mirković, Ilić.

Zanimljiv je  podatak da su timovi mlađih kategorija FK Vojvodina  na značajnim turnirima u regionu, u razmaku od samo desetak dana, tri puta izgubili na penale.

Finalni susret su igrali Budućnost i Vardar, a Makedonci su slavili pobedu od 2:0 i tako osvojili prvo mesto na ovogodišnjem turniru.