Kadeti Vojvodine

 

Kadeti Vojvodine osvojili su turnir „Stevan Nešticki“, pošto su danas u finalu pobedili reprezentaciju Republike Srpske nakon boljeg izvođenja penala.

U finalu ovogodišnjeg memorijalnog turnira „Stevan Nešticki“, kadeti Vojvodine pobedili su reprezentaciju Republike Srpske nakon boljeg izvođenja penala. Posle regularnog toka utakmice, rezultat je bio 1:1, a gosti su poveli već u prvom poluvremenu golom Bojana Markovića. Međutim, u nastavku meča, pogotkom Miloša Zličića, crveno-beli su odveli meč u jedanaesterce, gde su tek nakon devete serije, zahvaljujući odbrani golmana Vukašina Pilipovića, uspeli da dođu do pobede i pobedničkog trofeja.

U meču za treće mesto, Partizan je pobedio Crvenu zvezdu rezultatom 1:0, dok je u utakmici za peto mesto Rumunija savladala Vašaš sa 2:1.

Posle finalne utakmice, usledilo je i proglašenje najboljih aktera na turniru. Za najboljeg igrača, proglašen je kapiten Vojvodine Ranko Veselinović, dok je titula najboljeg strelca pripala reprezentativcu Republike Srpske Bojanu Markoviću, koji je postigao četiri gola na turniru. Najbolji golman bio je Vukašin Pilipović, najbolji trener Đorđe Pintać (obojica iz Vojvodine), dok je priznanje za najboljeg igrača sa brojem šest na leđima pripala Bojanu Jagodiću iz Republike Srpske.

Konačan plasman 34. memorijalnog turnira „Stevan Nešticki“:

1. Vojvodina

2. Republika Srpska

3. Partizan

4. Crvena zvezda

5. Rumunija

6. Vašaš

(foto: Svetlana Bojbić)