Kadeti Vojvodine

 

Kadeti Vojvodine (generacija rođena 2000. godine) osvojili su međunarodni turnir u Temišvaru.

Kadeti Vojvodine ove nedelje su učestvovali na međunarodnom turniru u rumunskom gradu Temišvaru i ostvarili sjajan sportski uspeh, pošto su, u konkurenciji osam talentovanih ekipa, uspeli da osvoje prvo mesto.

Pored kadeta Vojvodine, na turniru su učestvovali još njihovi vršnjaci iz Čukaričkog, Slobode (Tuzla), Pelister (Bitola), Kisinau (Moldavija), kao i tri selekcije Fudbalskog saveza Rumunije. U četvrtfinalu, Voša je rezultatom 0:3 bila bolja od rumunske selekcije Banatul Temišvar (strelci Kurtiši 2 i Jakovljević), da bi u polufinalu sa 1:0 pobedili tim Čukaričkog (jedini gol postigao Savić).

U velikom finalu, Vojvodina se sastala sa rumunskom ekipom Trikolori Temišvar, a rezultat je, posle dosta preokreta, bio 3:3. Crveno-beli su uspeli da izjednače golom Neškovića iz penala u samom finišu i tako su izborili jedanaesterce, pri čijem izvođenju su precizni bili Nešković, Petrović, Bjeković i Jakovljević, pa je pehar pripao Vošinim kadetima.

Čitava ekipa Vojvodine ostavila je odličan utisak svojim igrama i ponašanjem, a Mihajlo Nešković proglašen je za najboljeg igrača na turniru.

Vojvodinu su u Temišvaru predstavljali:

1. Nemanja Toroman

2. Ranko Puškić

3. Marko Bjeković

4. Igor Jeličić

5. Slobodan Rubežić

6. Ivan Tadić

7. Andrej Jakovljević

8. Miloš Milijašević

9. Dobrica Tegeltija

10. Mihajlo Nešković

11. Aleksandar Petrović

12. Dragoljub Savić

13. Adis Kurtiši

14. Miodrag Maljković

15. Stefan Knežević

16. Stefan Šavija

Ekipu je sa klupe predvodio Dušan Bajić, zajedno sa svojim pomoćnicima Markom Prentovićem i Srđanom Žakulom.