DSC_0051

 

 

RADNIČKI 1923-VOJVODINA 1 : 1

Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“

Gledalaca :        200

Sudija :             Lazar Tripković (Kraljevo)

Strelci :             Lukić (75. min) za Radnički 1923, a Stanković (83. min) za Vojvodinu

Žuti karton :      Ratković (Radnički 1923) i Đurišić (Vojvodina)

Crveni karton :   Ratković (Radnički 1923)

Radnički 1923 :   Miković, Obradović, Seočanac, Milovanović, Dobrić, Gočanin, Lukić, Trajković, Srećković, Gavrović

Igrali su još :      Cvijović, Đukić, Milutinović, Veselinović, Pantelić i Goljović

Vojvodina :         Milinković-Savić, Knežević, Lazarević, Sauer, Kojičić, Macanović, Đurišić, Stanković, Krstevski, Stojisavljević, Velemir

Igrali su još :      Jovetić, Radmanović, Furtula, Latinović i Pejčić

Kadetska ekipa Vojvodine vraća se iz Kragujevca sa jednim osvojenim bodom. Po razvoju događaja na terenu Novosađani mogu biti zadovoljniji krajnjim ishodom nego njihovi domaćini koji su bili bliži trijumfu.
Fudbaleri Radničkog propustili su 4-5 velikih prilika za gol ali je danas ispred Vošine mreže blistao odlični golman Milinković-Savić.
Što se tiče same igre nismo videli ništa posebno i to najviše zahvaljujući katastrofalno lošem terenu. Ni jedni ni drugi nisu uspevali da povežu 3 uzastopna tačna pasa pa se sve uglavnom svelo na „lupanje“ lopte u kojem su se bolje snalazili fizički superiornji Kragujevčani.
Radnički je došao u vođstvo 15 minuta pre kraja utakmice kada je grešku zadnje linije Vojvodine iskoristio Srećković, prošao po desnoj strani, a onda odigrao povratnu loptu na koju je natrčao Lukić i pogodio mrežu. Do tog trenutka Novosađani nisu imali ni jednu jedinu šansu ako izuzmemo nerazumnu odluku sudije Tripkovića u prvom poluvremenu kada je Milinković-Savić dugim degažmanom prebacio kompletnu odbranu Radničkog, a Krstevski krenuo sam ka golu. U tom momentu gospođica Zorana Punoševac (pomoćnica sa suprotne strane) signalizirala je zastavicom da je golman Vojvodine prilikom degažiranja lopte izašao van kaznenog prostora. Ništa ovo nebi bilo sporno (možda je golman Voše stvarno bio van šesnaesterca) ali je dama sa zastavicom intervenisala tek kad je bilo očigledno da je napadač Vojvodine u gol šansi. Da situacija bude još smešnija, glavni sudija je umesto direktnog dosudio indirektan udarac za domaćina.
„Crveno-beli“ su izjednačili 7 minuta pre kraja iz jedine prave akcije u kojoj je Strahinja Krstevski sjajno gurnuo loptu između dva igrača Radničkog u prazan prostor, a Nemanja Stanković manirom iskusnog strelca pogodio desni donji ugao za konačnih 1 : 1.