fk-vojvodina-fudbalski-klub-grb-amblem-rtv-jpg_660x330

Nova uprava FK Vojvodina intezivno radi na rešavanju ogromnih problema u koje je ovaj klub zapao lošim poslovanjem prethodnog rukovodstva. Prema izveštaju Revizorske komisije, a na osnovu dokumentacije do koje smo uspeli da dođemo, dug kluba iznosi oko četiri miliona i 780 hiljada evra, dok se potražuje 55.000 evra od bivšeg igrača, Holanđanina Serža Grina. Detaljan i precizan finansijski izveštaj vrlo brzo ćemo predočiti javnosti pa ćete videti bolje u kakvom se stanju nalazi naš voljeni klub.

U prilog tvrdnji da se “prva dama” srpskog fudbala nalazi u veoma nezavidnoj situaciji govore i činjenice da u klubu nema namirnica, vode, lekova, bandažera, zavoja, osnovnih stvari za medicinsku negu igrača. Pritom, račun je u blokadi, nisu isplaćene poslednje tri mesečne plate a sporna dokumentacija sakrivana je po “fiokama”.

Autobus koji koriste naši igrači neispravan je a samim tim i nije bezbedan za prevoz, takođe je neispravan zalivni sistem, nije produžen ugovorom sa firmom Joma za nabavku sportske opreme za naše igrače, nisu izmireni računi za telefone, internet, struju… Laboratorije u kojima su se naši igrači testirali odbijaju da nastave saradnju zbog nagomilanih dugova. Takođe, igrači ne mogu ni da se pregledaju kod kardiologa dok se ne izmire dugovi… Ono što nas je dodatno veoma zabrinulo jesu ugovori o kupovini igrača, potpuno nepovoljni po naš klub a koje su sklapali pojedinci iz prethodne Uprave kluba.

Novo rukovodstvo, svakodnevno, svojim sredstvima, rešava jedan po jedan problem ali ne ulažemo novac u “Vojvodinu” danas, da bismo se sutra obogatili na njen račun! Naprotiv, radimo to zato što iskreno želimo da izvučemo klub iz problema u koje je zapao zbog lošeg rukovođenja u prethodnom periodu. Dakle, doniramo i pozajmljujemo novac klubu bez ikakvog ličnog interesa. Radimo to zato što želimo dobro ovom klubu.

Ne obećavamo bajku, ali obećavamo transparentno i pošteno vođenje kluba kao i primenu standarda prema važećim zakonima Republike Srbije i usklađenost sa zahtevima Evropske fudbalske unije (UEFA).  Želimo da FK Vojvodina zauzme zasluženo mesto na srpskoj i evropskoj fudbalskoj sceni i uradićemo sve što je u našoj moći da to i ostvarimo.

Zahvaljujemo se navijačima i simpatizerima na strpljenju i poverenju.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Vojvodina