obrazac-za-slike-vesti11

 

FK Vojvodina ima ideju i poslovnu ambiciju da se marketinši probije na istočno tržište i zbog toga je pokrenula takozvani Azijski projekat, po kojem će u narednom periodu talentovani, ali i po neki afirmisani igrači s ovog kontinenta dolaziti u Novi Sad da treniraju i pokušaju da se nametnu Vošinim stručnjacima. Do nedavno su u FC „Vujadin Boškov“ boravili jedan igrač iz Japana, ali i jedan Meksikanac, koji su u međuvremenu napustili Novi Sad i vratili se kućama.

Sada su u najvećem vojvođanskom gradu trojica fudbalera iz Japana, kao i jedan Kinez, a koordinator za mlađe kategorije u FK Vojvodina, Milan Kosanović, tim povodom je rekao:

– Stigao je na probu Jošida (29), momak koji je igrao i u Prvoj ligi Japana. On je ofanzivni vezni fudbaler, a može da igra i na poziciji napadača. Došli su u naš centar i njegovi zemljaci, veznjaci Kubo i Mačuda, a uz njih je stigao i Božan, 20-godišnji napadač iz kineskog tima Šangaj Šenhua, visok 192 cm. U prvih nekoliko dana radili su individualno, a od ponedeljka će trenirati s Proleterom i, ukoliko budu zadovoljili kriterijume, neki od njih će dobiti šansu da rade i s prvim timom Vojvodine. U svakom slučaju, plan je da trojica Japanaca budu kod nas do 1. septembra, dok će Kinez ostati tri dana duže, a od njih samih zavisi da li će se izboriti za priliku da ostanu i duže, odnosno da dobiju šansu u nasem prvom timu.