Stevan Lalošević, Milan Davidov i Obrad Veljkov

 

Skupština FK Vojvodina večeras je izabrala članove novoformirane Radne komisije, koja će do izbora članova novog Upravnog odbora preuzeti rukovođenje klubom.

U FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, večeras je održana nova vanredna sednica Skupštine FK Vojvodina, zakazana povodom nedavne ostavke predsednika kluba Dušana Mijića. Iako je prvobitno bilo planirano da se večeras izabere novi predsednik kluba, s obzirom na to da je Mijić ostavku podneo tek pre sedam dana i da nije bilo dovoljno vremena da se izabere dugoročno i kvalitetno rešenje za tu funkciju, odlučeno je da se formira Radna komisija, koja će, do izbora novog rukovodstva, privremeno preuzeti rukovođenje klubom.

Za članove Radne komisije, većinom glasova su izabrani: Nenad Rončević (bivši član Upravnog odbora kluba), Dušan Vlaović (bivši član Upravnog odbora kluba), Dragan Veljkov (potpredsednik Skupštine kluba), Milan Đukić (advokat) i Milan Đurić (sekretar Gradskog veća Novog Sada). Njihov primarni zadatak biće da naprave presek ekonomsko-finansijskog stanja u klubu, a istovremeno će imati ovlašćenja i vršiti poslove koji su statutom kluba namenjeni Upravnom odboru.

Takođe, članovi Skupštine večeras su usvojili ostavku člana Nadzornog odbora Marka Petrovića i na njegovo mesto izabrali advokata Gorana Karadarevića.

Sednici je prisustvovalo 33 od ukupno 55 članova Skupštine, a nova vanredna sednica ovog tela, na kojoj treba da bude izabran novi predsednik kluba, najverovatnije će biti održana za sedam do 10 dana, s tim da će javnost o tome zvanično biti blagovremeno obaveštena.