FK_VOJVODINA_GRB

 

Povodom nedavnog dobijanja licence za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone, fudbalski klub Vojvodina još jednom se zahvaljuje svima koji su svojom tolerancijom i kooperativnošću doprineli tome da se na „Karađorđu“ i ove godine igra evropski fudbal, ali u isto vreme, izražava svoje duboko razočaranje ponašanjem, stavovima i odnosom prema klubu od strane onih koje je taj isti klub praktično stvorio i afirmisao.

S tim u vezi, osećamo potrebu da javno istaknemo ko je sve pokazao dovoljno razumevanja, ali i ko je svoje lične interese stavio ispred interesa kluba u kojem je izgradio karijeru i od kojeg već duže vreme na nelegalan i nepošten način uzima novac.

Zvuči neverovatno, a pomalo i tužno to što je, od svih kojima se duguje novac, jedan od onih koji je pokazao najviše razumevanja bio bivši fudbaler Vojvodine Seržinjo Grin, Holanđanin koji je u našem klubu proveo svega šest meseci i koji je svoje ime i reputaciju izgradio još pre nego što je postao naš član.

Pored njega, ogromnu zahvalnost dugujemo i našim sportskim prijateljima iz Republike Srpske, fudbalskim klubovima Borac iz Banja Luke i Drina iz Zvornika, koji su nam pristajanjem na reprogram duga takođe izašli u susret, iako se i sami nalaze u teškoj finansijsko-sportskoj situaciji.

S druge strane, svi u FK Vojvodina bili su vrlo neprijatno iznenađeni izuzetno grubim i odbojnim stavom bivšeg sportskog direktora FK Vojvodina Mladena Jovanića i golmana, njegovog sina Milana, koji su od Vojvodine zahtevali da im se momentalno isplati 14.120 evra, pritom ne pokazavši nikakvu zabrinutost za to da li će klub naredne sezone nastupati na međunarodnoj sceni.

Pored njih, zapanjujuć je i način na koji novac od Vojvodine potražuje bivši trener Zoran Marić, koji je upravo u njoj, još kao igrač, stekao svoje fudbalsko ime. Po dogovoru koji je imao sa klubom prilikom raskida saradnje, ustanovljeno je da će mu Vojvodina isplaćivati punu platu (3.000 evra) do isteka njegovog ugovora (23. jun 2016), s tim da će taj iznos, ukoliko u međuvremenu pronađe novi klub, na mesečnom nivou biti umanjivan za iznos plate koju dobija u svom novom klubu.

Gospodin Marić već više od godinu dana nije trener Vojvodine, a u međuvremenu je postao trener Novog Pazara. Pokazujući krajnje nekorektan odnos prema „svom“ klubu Vojvodini, u Novom Pazaru zvanično radi za svega 250 evra mesečno, kako bi razlika u odnosu na platu koju je imao u Vojvodini bila što veća i kako bi od Vojvodine mogao što više para da potražuje, iako u njoj ne radi već odavno. Svakome je jasno da šef stručnog štaba jednog superligaša ne radi za platu od 250 evra i da zapravo dobija mnogo veći iznos u gotovini, koji krije upravo iz pomenutog razloga. Kako bi dobila licencu za nastup u Evropi naredne sezone, Vojvodina je gospodinu Mariću nedavno isplatila tri miliona dinara.

Fudbalski klub Vojvodina naglašava da ni od koga nije traženo da se odrekne novca koji mu se duguje, već je jednostavno traženo razumevanje u vezi sa dinamikom isplate, kako bi klub i sledeće sezone mogao nesmetano da učestvuje na međunarodnoj sceni.

Uz ogromne napore klupskog rukovodstva i administracije, licenca je ipak izborena i svi u FK Vojvodina, kao i svi naši navijači, sa nestrpljenjem čekamo žreb za kvalifikacije za Ligu Evrope. Vojvodina od svojih obaveza ne beži i uprava kluba nastaviće da se bori kako bi nasleđeni dugovi iz prošlosti što pre bili sanirani, ali istovremeno, želimo da ukažemo sportskoj javnosti i našim navijačima na to ko u ovim trenucima zaista pomaže Vojvodini, a ko, iako se krije pod maskom „velikog vojvodinaša“, čini nešto potpuno suprotno.

Upravni odbor FK Vojvodina