Четврта недеља од како је уведено ванредно стање у Србији већ увелико траје, а за то време, фудбалери Војводине, као и сви остали спортисти у нашој земљи, тренирају искључиво без физичког контакта са другим људима. То ће свакако оставити трага на њихову физичку спрему и кондицију, али када је фудбалски клуб Војводина у питању, учињено је све да се играчима омогуће што оптималнији услови за тренинг.

То потврђују и речи младог првотимца црвено-белих Јована Кокира (19).

– Клуб се доста добро организовао у овом ванредном стању, пошто нам је дао план рада по којем треба да тренирамо. Са нашим кондиционим тренером, три пута недељно имамо заједничке онлајн тренинге, а и поред тога, ми играчи смо стално на вези са стручним штабом, као и међусобно. Осим тренирања, преостало време проводим код куће са породицом, уз филмове, серије, карте итд. – каже Кокир.

Осим плана рада, клуб је свим играчима омогућио и собни бицикл, како би и на тај начин могли да одржавају кондицију.

– Заиста се води рачуна о сваком детаљу, па је тако сваки играч добио собни бицикл за тренинг. То нам много значи, јер сада, чак и да се уведе 24-часовна забрана кретања, нећемо бити у проблему. Наравно, сви се надамо да ће овакво стање што пре проћи, а да би се то десило, потребно је да останемо код куће и максимално се чувамо контакта са људима – напоменуо је Кокир.