Izvanredno sunčano vreme obradovalo je prvog radnog dana fudbalere Vojvodine u sportskom centru „Ismail Gekček“. Ali ne i vrsta treninga. Naime, radilo se isključivo na poboljšanju funkcioalnih mogućnosti igrača, što bi jednostavnim rečima opisali kao težak i zahtevan kondicioni trening.
Najviše posla imao je čovek zadužen za fizičku spremu „crveno-belih“, Srđan Zirojević koji po onome što se moglo videti apsolutno nema milosti prema svojim pulenima. Splet zanimljivih vežbi trajao je dobrih sat vremena, a nakon toga se prešlo na igru na skraćenom terenu.
Ekipa Vojvodine upravo se vratila u hotel, a na teren će ponovo izaći u 15,30 časova  po lokalnom vremenu.

RAPID KOMŠIJA

Čak 4 kompletne ekipe doveo je u Antaliju bečki Rapid koji trenira u istom sportskom centru. „Zeleno-beli“ koji nam nisu ostali u ni malo prijatnoj uspomeni iz kvalifikacija za LE došli su na pripreme  sa U-16, U-17, U-19 i „B“ timom.
Najpoznatije lice među Bečlijama svakako je trener „B“ tima Karsten Janker, nekadašnji napadač minhenskog Bajerna.

ABUBAKAR KAO LOKOMOTIVA

Posmatrajući rad na prepodnevnom treningu uočili smo zaista impozantnu scenu.
Na redu je bila vežba koja se izvodi u parovima u kojoj su igrači oko struka povezani širokom gumenom vrpcom. Suština je da jedan član dvojca vuče drugog dok ovaj drugi pokušava da pruži maksimalan otpor. Iako je većina parova izvodila ovu vežbu sa relativno istom angažovanom snagom, Oumaru Abubakar je svog parnjaka (trener Spasoje Jelačić) poput lokomotive, bez po muke odvukao preko pola terena.