Bad Radkersburg

Stadion „Thermearena“

 Gledalaca :      200

Sudija :             Gril (Austrija)

Strelci :             Bilbija (20 min) i Bojović (77 min) za Vojvodinu, Kornelius (64 min) i Absalonsen (73 min) za Kopenhagen

Kopenhagen :   Viland, Jakobsen, Otesen, Abdelau, Grindhaim, Santin, Larson, Oviedo, Vingard, Totu, Bergvold

Igrali su još :
      Kristiansen, Bengston, Domingez, Kristensen, Sigurdson, Absalonsen, Kornelius, Fredriksen, Gamboa, Bolanoš i Remer

Vojvodina :         Supić (Žakula), Vulićević (Smiljanić), Pavlović (Nastić), Đurić (Milović), Trajković (Karan), Rustemović (Ađuru), Mitošević (Deletić), Škuletić (Šušnjar), Bilbija (Ivanić), Stevanović, Abubakar (Bojović)

DOBRA IGRA U SENCI TEŠKE POVREDE RUSTEMOVIĆA

Fudbaleri Vojvodine odigrali su nerešeno sa danskim Kopenhagenom na prvoj pripremnoj utakmici u Austriji.
Sjajan sportski objekat, ljubazni domaćini i ozbiljna evropska ekipa naspram novosadskih „crveno-belih“ garantovali su kvalitetnu predstavu.
Danski vicešampion je prvi pripretio u 8. minutu kada je po levoj strani prošao Oviedo ali je na njegov centaršut za malo  zakasnio Abdulau.
Sve do 20. minuta igralo se bez neke izgledne prilike. Voša je igrala disciplinovano i čvrsto ne dozvoljavajući Dancima da ugroze Supića. Tada je Bilbija odličnim pasom „izbacio“ Stevanovića kojeg na ivici šesnaesterca ruši jedan odbrambeni igrač Kopenhagena. Loptu je na dvadesetak metara iskosa sa desne strane namestio Nemanja Bilbija i potom, manirom velikog majstora, prebacio živi zid i „skinuo paučinu“ iz gornjeg levog ugla.
Pet minuta kasnije desila se teška povreda mladog Edina Rustemovića koji je do tog kobnog momenta bio jedan od boljih u ekipi Vojvodine. Šta se desilo ?
Rustemović i jedan igrač Kopenhagena borili su se za loptu. Bilo je tu guranja, povlačenja za dres, a na kraju su oba fudbalera završila na zemlji. Začuo se tada jauk, a fudbaleri koji su bili u blizini uhvatili su se za glave. Medicinske ekipe Vojvodine, Kopenhagena i domaćina hitno su reagovale i Rustemovića prebacili u bolnicu gde je konstatovan prelom desne noge i teške povrede ligamenata.

Do kraja poluvremena Vojvodina je bila bolji rival. Imali su „crveno-beli“ još dve prilike preko Abubakara i Trajkovića ali se na poluvreme otišlo vođstvom od 1 : 0.

U drugom delu utakmice, oba trenera zamenila su veliki broj igrača ali kvalitet igre nije opao. Danci su pojačali tempo i u 64 minutu preko gorostasnog Korneliusa došli do egala. Nedugo potom, Absalonsen je iskoristio prazan prostor i preciznim udarcem sa dvadesetak metara pogodio levi donji ugao Žakulinoh gola.
Novosađani se nisu predavali i upornost im se isplatila. Po desnoj strani prošao je Stevanović, potom je uposlio Smiljanića koji je centaršutem „u trepavicu“ pogodio Bojovića. Centarfor Vojvodine istrčao je ispred svog čuvara i udarcem glavom pogodio suprotni ugao.

ZAGORČIĆ : Dobro je , može i mora bolje. Radje me činjenica da je ekipa pokazala karakter i borbenost, na čemu stalno insistiramo. Bilo je i stvari kojima nikako ne mogu biti zadovoljan, ali o tome ćemo u „četiri oka“.