obrazac-za-slike---vesti

 

 

 

Bili smo bolji tim u duelu s OFK Beogradom i zasluženo pobedili u dobroj utakmici – rekao je posle meča šef stručnog štaba Vojvodine Marko Nikolić. – Uspeli smo da se odbranimo posle stopostotnih šansi koje OFK Beograd imao i onda stignemo do drugog gola i trijumfa.  Iako smo igrali dobro, smeta mi opuštanje koje nas je dovelo u poziciju da se branimo i prepustimo igru domaćinu. Ipak, postigli smo drugi gol na vreme i kasnije je sve bilo lakše na putu do važne pobede.
Nikolić je i da sada pokazao da ne pada u euforiju, niti je sklon, kako je nekoliko puta naglasio, bilo kojoj vrsti fatalizma. Pristalica je velikog i mukotrpnog rada i sklon je uverenju da samo takav pristup donosi rezultate. I pred susret s OFK Beogradom naglasio je da mu rezultat nije u prvom planu, već da želi, pre svega, da vidi reakciju ekipe na poraz od Slobode Point. Posle pobede na Karaburmi, čini se da ima razloga za zadovoljstvo, tim pre što je uz reakciju na terenu, tim koji vodi osvojio i sva tri boda.

-Nemamo vremena za nekakvo slavlje, u sredu nas u Novom Sadu čeka utakmica Kupa s  Novim Pazarom.Moraćemo dobro da se pripremimo za ovaj susret – istakao je Nikolić.

 

ŽAK KAO HOBOTNICA

Iskusni, 34-godišnji golman Srđan Žakula dobio je priliku da brani i po opštim ocenama bio je, kako Englezi kažu,  „Man of the match“.

– Zadovoljan sam zbog činjenice da smo pobedili i obreli se na drugom mestu na tabeli – rekao je ovaj skromni i veoma kvalitetni čuvar mreže. – Trijumf je stigao posle poraza kod kuće od Slobode što uspehu  daje dodatnu vrednost. Opet smo počeli loše u drugom poluvremenu, dozvolili OFK Beogradu da se razigra,uspeo sam da zaustavim šuteve domaćina, uz saradnju sa saigračima iz odbrane. Posle drugog gola Škuletića sve je bilo mnogo lakše i izvesnije. Sada razmišljamo samo o Novopazarcima, pa ako se sve  završi po našim željama biće kasnije prostora za razgovor na temu kako pobediti u dve sledeće prvenestvene utakmice i šta nam donose eventualne obe pobede. Sada nam je u centru pažnje Novi Pazar  – jasan  je Žakula.

 

 

Utakmica s Novim Pazarom igra se u sredu od 16:00 časova,  a navijači Vojvodine imaće priliku da u narednih desetak dana vide veoma značajne mečeve svojih ljubimaca, utakmice koje bi mogle da ih visoko pozicioniraju i istaknu njihovu kandidaturu za titulu jesenjeg prvaka. Upravo zbog toga, u taboru novosadskih crveno – belih se nadaju da će tribine biti ispunjenije nego ranije i da će imati neprocenjivo važnu podršku navijača.

 

Aleksandar  Predojević

„Dnevnik“ Novi Sad