Marko Kordić

 

Golman Vojvodine Marko Kordić (21) izjavio je da očekuje da od utakmice protiv Radnika crveno-beli započnu novu pobedničku seriju u Super ligi Srbije.

Nema predaha za fudbalere Vojvodine. Nakon povratka iz Niša, već sutradan su nastavili sa treninzima u FC „Vujadin Boškov“, pripremajući se za ono što ih očekuje u petak, a to je meč protiv Radnika na „Karađorđu“.

Osvrćući se na utakmicu prošlog kola u Nišu, golman Vojvodine Marko Kordić slaže se u oceni da njegova ekipa nije najbolje počela meč protiv Radničkog, ali ipak smatra da su crveno-beli zaslužili bolji rezultat.

– Loše smo ušli u utakmicu i nismo radili ono što je šef tražio od nas, odnosno ono što smo se dogovorili pre meča. Potom nas je dodatno uzdrmao i crveni karton, a na poluvremenu, rekli smo da moramo da probamo makar da izjednačimo, ako već ne možemo da pobedimo. Smatram da smo u drugom delu meča bili dosta bolji i da smo zaslužili da osvojimo bod – ističe Kordić.

Posle devetog kola, Vojvodina je sa samo dva primljena gola imala najbolju odbranu u ligi, ali su crveno-beli nakon toga primili još 10 pogodaka, pa bolje odbrane od njih sada imaju Partizan, Napredak i Metalac.

– Dešavalo nam se da na pet utakmica zaredom ne primimo gol, ali nam se desi i da ga primimo na svakoj drugoj. Jednostavno, to je tako u fudbalu i ne postoji neko posebno objašnjenje. Možda jeste u pitanju neki mali pad forme, ali iskreno, ja bih bio presrećan da na svakom meču primimo gol, samo da svaki put pobedimo – ističe Kordić.

Mladi reprezentativac Crne Gore nada se da će Voša protiv Radnika ponovo započeti seriju pobeda.

– Radnik nam je dužnik iz prošle sezone, pošto su nas pobedili i kod nas i kod njih. Svakako da želimo da im se, da se tako izrazim, „osvetimo“ za poraze iz prošlog prvenstva i da ćemo od prve sekunde dati sve od sebe kako bismo zabeležili trijumf. Verujem da pobeda neće izostati i da ćemo ponovo ući u onu našu pobedničku seriju – naglasio je Kordić.

Utakmica između Vojvodine i Radnika na programu je u petak na „Karađorđu“, sa početkom u 17 časova.