Milan Kosanović

 

Odluku arbitra i delegata utakmice Vojvodina – Radnik da meč bude odigran po gustoj magli u kojoj nije bilo moguće imati jasan pregled igre po čitavom terenu, vršilac dužnosti šefa stručnog štaba Vojvodine Milan Kosanović ocenio je kao javašluk.

Vojvodina je večeras poražena od Radnika rezultatom 2:3 (1:1), u 17. kolu Super lige Srbije.

– Ekipa Radnika je pobedila u jednoj čudnoj utakmici, posebno u drugom poluvremenu. Ne umanjujem pobedu gostiju, ali ukoliko se ne vidi jasno šesnaesterac, ne razumem zašto se utakmica igrala. Ako se meč igrao samo radi forme od 18 časova, onda eto, to je ispunjeno. Smatram da su moji momci hteli da pobede, poveli smo evrogolom Zličića, koji je verovatno jedini dobitak što se tiče nas u današnjoj utakmici. Dešavale se su se još neke stvari na ovom meču koje nisu na meni da komentarišem, mada iskreno, više nemam ni nadu da će se te stvari promeniti – kaže Kosanović.

Na konferenciji za novinare nakon meča, trener Vojvodine je upitan da prokomentariše penale koji su dosuđeni na ovom susretu.

– Mogu da komentarišem situaciju kod našeg penala, ali ne i kod protivničkog, jer ga jednostavno nisam ni video. Sramota je da trener jedne ekipe ne može valjano da radi svoj posao tokom meča zato što ne vidi šta se dešava na terenu. Intervenisao sam kod delegata, međutim on je rekao da je sudija nadležan. Kada to kažete sudiji, on vas onda vrati na mesto kao da ste mala deca. Svi mi treneri imamo i svoju reputaciju i to veću nego sudije. Igrači su mi prilazili i govorili da ne vide loptu, ali kome da se žalite? Sudija i delegat ne reaguju, tako da ne znam, jedino da izvedem ekipu sa terena – kaže Kosanović.

On nije krio ogorčenje uslovima u kojima je utakmica odigrana. Primera radi, pri kraju meča je došlo do zabune, pošto su novinari pomislili da je Lazar Rosić dobio dva žuta kartona, iako je odigrao meč do kraja.

– Suština nisu igrači, trener i gledaoci, već neke druge stvari. Voleo bih da vam kažem da li je Rosić dobio dva žuta kartona, ali u ovim uslovima se to nije videlo. Ovo je bio javašluk. Čak ni komentatori koji su prenosili meč kažu da nisu mogli da prenose utakmicu kako treba, i zaista ne znam ko je večeras mogao da radi svoj posao korektno. No, eto, igralo se od 18 do 20, i forma je ispunjena. Čestitam Radniku na svemu, ovim što sam rekao uopšte ne želim da umanjim njihovu zasluženu pobedu – rekao je Kosanović.

U Super ligi Srbije sada je na redu dvonedeljna pauza, nakon koje Vojvodinu očekuje gostovanje Javoru u Ivanjici.