obrazac-za-slike-vesti11

 

 

 

Na jučerašnjem treningu Novosađana nedostajalo je dosta igrača koji su na pripremama raznih reprezentativnih selekcija. S reprezentacijom Srbije do 21 godine nalazi se kapiten Nemanja Radoja, dok su u Staroj Pazovi, sa selekcijom do 19 godina, nekolicina Vošinih igrača.

-Radoja je s mladom selekcijom koju očekuje prijateljski susret s Izraelom.U Staroj Pazovi treniraju omladinci Vanja i Sergej Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Radovan Pankov i Milan Spremo, treba da im se priključi i Srđan Babić, pred kojima je prijateljski susret s Mađarskom , a onda ih, polovinom juna, očekuje drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koji će igrati u Irskoj. Evo, odmah posle treninga Babić i ja idemo u Staru Pazovu, jer i mi smo deo te selekcije i ne želimo da propuštamo ni jedan segment priprema tima koji selektira i vodi Veljko Paunović – rekao je Kosanović.

Bilo je uočljivo na treningu da s prvotimcima vežba nekolicina veoma mladih fudbalera, inače iz Kosanovićeve fabrike kvalitetnih fudbalera.

– Sa seniorima već neko vreme treniraju Stamenić i Ćurko, momci rođeni 1996. godine, kojima želimo da ukažemo priliku da pokažu koliko vrede u prvenstvenom susretu s Napretkom u Kruševcu. Ukoliko se taj susret bude igrao u subotu, za šta imamo najave, na golu bi mogao da stoji i debituje za prvi tim Vanja Milinković-Savić,  rođen 1997. godine, tako da bismo na terenu imali još mlađi sastav od onog s kojim smo igrali tokom proleća. Želimo da na delu proverimo ove momke i vidimo da li su stasali i dostigli kvalitet da igraju u najboljem sastavu Vojvodine.

Milan Kosanović je stekao trenersko ime pre svega zbog izuzetno uspešnog rada s mladim igračima.

– Saradnja s Brankom Babićem puno mi je značila u trenerskom sazrevanju. Ušli smo zajednički u jedan posao i ja sad želim da ga završim, a tiče se promocije mladih igrača. Uopšteno govoreći, mislim da je to recept za podizanje kvaliteta u srpskom fudbalu, jer imamo puno talentovanih dečaka kojima treba posvetiti posebnu pažnju. Uz saradnju s iskusnijim fudbalerima, oni mogu da sruše zabludu da se mladošću ne  mogu dostizati ciljevi. Naravno, ta mladost mora da poseduje i kvalitet, a upravo je Vojvodina ovog proleća, osvajanjem Kupa Srbije, pokazala da su stvari o kojima pričam istinite i da donose rezultat.

Hoće li i u poslednjem kolu, kada Voša bude igrala s Crvenom zvezdom, na delu biti omladinci, ili će te kombinovati sastav?

-U duelu s Crvenom zvezdom na terenu će biti najbolji i najjači tim Vojvodine. Želimo da se na najlepši način oprostimo od navijača na „Karađorđu“ i zato ćemo na teren poslati najbolje igrače koji budu zdravi. Cilj nam je da pobedom nad velikim rivalom okončamo ovo prvenstvo.

Da li očekujete da ćete dobiti šansu da u skorije vreme samostalno vodite novosadskog superligaša?

– Imam pravo da dve utakmice vodim tim i bez profi licence i učiniću to u poslednja dva kola ovog prevnstva. Naravno, početkom septembra prijaviću se ponovo za slušanje predavanja za polaganje za profi licencu i, shodno tome, moje ambicije rastu i u perspektivi očekujem da u bliskoj budućnosti preuzemem tim Vojvodine. Moram da naglasim da mi je izuzetno drago što je sada uz mene ostao Zoran Vasiljević i što su s nama i svi ostali treneri iz omladinske škole Vojvodine – istakao je Milan Kosanović.

 

– Najverovatnije će, s obzirom na povredu Jovanića, na golu stajati Žakula, a rezerva će mu biti takođe mladi čuvar mreže Emil Rockov – pojasnio je Kosanović. – Imamo, uz to, problem i s poslednjom linijom, jer povrede lože imaju Nino Pekarić i Igor Đurić, Babić se sprema s omladincima u Irsku, pa postoji mogućnost da u paru s Milkom Novakovićem zaigra i Radovan Pankov, koji će takođe biti na spisku reprezetacije do 19 godina. Odredićemo to u poslednjem trenutku, ali je sigurno da ćemo imati problema sa sastavom. No, šta da se radi, iz ove kože ne možemo i nastojaćemo da sastavimo najjači tim za odmeravanje snaga s Kruševljanima, a koji dan kasnije i s Crvenom zvezdom.

A. Predojević, „Dnevnik“ Novi Sad