DSC_0010

 

 

…ali na slici na zidu uz pehar Kupa Srbije.

Duhovito je počeo svoje izlaganje prvi pomoćnik Branka Babića na pres konferenciji posvećenoj finalnoj utakmici Kupa Srbije u kojoj će se po drugi put uzastopno sastati Vojvodina i Jagodina. Ishod prošlogodišnjeg finala još uvek „peče“ fudbalere Vojvodine ali se ne osvrću na ono što je iza njih. Tim je, za razliku od prošle godine, potpuno drugi i ta činjenica je jedan od faktora na koji u taboru Novosađana ozbiljno računaju.

-Ova generacija fudbalera koja elikim delom potiče iz omladinskog pogona ima u sebi pobednički mentalitet izgrađen kroz mnoštvo utakmica kako u prvenstvima tako i u raznim reprezentativnim selekcijama. Dečaci su pobeđivali ozbiljne ekipe i reprezentacije i osvajali titule evropskog šampiona i bez obzira na njihovu  mladost smatram da imaju snage, moći i znanja da naprave taj odlučujući korak i donesu konačno pehar nacionalnog kupa u Novi Sad.
Svoj potencijal su pokazali u prolećnom delu prvenstva kada ih, bez obzira u kom su sastavu igrali, niko nije nadigrao.
Što se tiče povreda, imamo problem sa Nastićem koji je zadobio udarac u Ivanjici i nije sigurno da će biti spreman. On ima ogromnu želju da igra ali ako to ne bude moguće, njegovo mesto će zauzeti Darko Puškarić. Gaćinović i Stojanović su u pogonu ali pošto su imali dužu pauzu videćemo da li će početi susret ili će biti na klupi. Srđan Babić se potpuno oporavio i zauzeće svoje mesto u odbrani pored Nina Pekarića.

ALIVODIĆ : NE TREBA MI PREMIJA, HOĆU PEHAR

Enver Alivodić je jedan od retkih aktuelnih prvotimaca učesnika prošlogodišnjeg finala.

-Ne želim da se sećam te utakmice u kojoj smo odigrali očajno iz prostog razloga jer smo bili previše ubeđeni u našu pobedu pa nam se to osvetilo. Jagodina je odličan, iskusan tim ali verujem u našu pobedu. Najiskrenije vam kažem da bih se odrekao svoje premije za pobedu u finalu Kupa. Ne trebaju mi pare, hoću pehar.

POLETANOVIĆ : NAŠ ADUT MLADOST

-Opšte mišljenje je da je prošlogodišnja ekipa Vojvodine bila tržišno skuplja pa i bolja ako tako hoćete, od sadašnjeg tiima.
Ipak, bez obzira na to, uzdamo se u našu mladost, veću želju za pobedom koja bi nama mladim igračima nemerljivo značila u nastavku karijera.