Milan Kosanović

 

Vršilac dužnosti šefa stručnog štaba Vojvodine Milan Kosanović istakao je da očekuje da će navijači posle utakmice protiv Radnika konačno biti zadovoljni igrom crveno-belih.

U 17. kolu Super lige Srbije, fudbalere Vojvodine očekuje meč protiv Radnika iz Surdulice, a ekipu će sa klupe predvoditi Milan Kosanović, koji je do sada imao ulogu pomoćnika Gorana Šaula. S obzriom na to da Šaula nema profi licencu, on nije u mogućnosti da ubuduće vodi tim kao šef stručnog štaba, pa će tu funkciju privremeno preuzeti Kosanović, koji je upisao školu za sticanje odgovarajuće dozvole. Njemu će u radu pomagati upravo Goran Šaula, tako da će njihova zaduženja suštinski ostati ista kao što su bila do sada.

U prošlom kolu, Vojvodina je remizirala sa ekipom Čukaričkog u Beogradu, a navijači svakako nisu mogli da budu zadovoljni ne samo rezultatom, već ni igrom crveno-belih na toj utakmici. Sa tim se slaže i Kosanović, ali veruje da će oni koji sutra dođu na „Karađorđe“ napustiti stadion sa potpuno drugačijim utiskom.

– Posle četiri gostovanja koja smo imali u prethodne tri nedelje (Crvena zvezda, Voždovac, Kolubara, Čukarički), došao je trenutak da ponovo igramo pred našim navijačima, koji baš i nisu zadovoljni onim što pružamo u poslednje vreme. Međutim, očekujem da sutra pružimo jednu dobru i kvalitetnu partiju i da svi oni koji dođu da nas podrže konačno zadovoljni napuste stadion. Vojvodina na svakoj utakmici mora da ide na pobedu, jer je jedan od najvećih klubova u Srbiji i samim tim mora da razmišlja o najvećim dometima – kaže Kosanović.

On ima puno poštovanje prema Vošinom sutrašnjem rivalu, a posebno prema treneru tima iz Surdulice.

– Moj kolega Veselinović je jedan mlad i talentovan stručnjak, koji je sigurno budućnost srpskog fudbala. Od kako je on preuzeo ekipu, igrali su nerešeno sa Partizanom i pobedili Spartak, što dovoljno govori o tome da je doneo pozitivan pomak u njihovom timu. Tačno je da na strani još uvek nemaju nijednu pobedu, ali od osam odigranih utakmica, imaju čak pet remija, što znači da teško i gube mečeve. Ipak, verujem da će naš stadion napustiti poraženi – kaže Kosanović.

Kadrovska situacija u Vojvodini i dalje nije sjajna.

– Već duže vreme su povređeni Žakula, Kordić i Pekarić. Osim njih, lakše povrede imaju Vasilić, Paločević i Ožegović, iako se nadam da će bar neko od njih biti u stanju da konkuriše za sutrašnji sastav. Posle odrađene suspenzije, u tim se vraća Rosić, a u kombinaciji za sastav biće i mladi Lazar Zličić, koji je omladinski reprezentativac Srbije i trenutno na dvojnoj registraciji u Proleteru. Time nastavljamo sa našom dugogodišnjom praksom da one najtalentovanije igrače iz naše omladinske škole afirmišemo u prvom timu i ukoliko bude istrčao na teren, siguran sam da će se Zličić dobro pokazati – kaže Kosanović.

Novinare je interesovalo i kakav je trenutni status u klubu Mirka Ivanića, za koga nije izvesno da će nastupiti sutra.

– Ivanić je zdrav i sa te strane nema nikakvih problema, ali postoji određeni zastoj u njegovim razgovorima sa klupskim rukovodstvom u vezi sa produženjem ugovora. Koliko je meni poznato, ti razgovori za sada ne daju pozitivan rezultat, ali nadam se da će se sve što brže rešiti, kako zbog samog Ivanića, tako i zbog kluba, koji ipak mora da bude na prvom mestu. No, to je pitanje za upravu – kaže Kosanović.

On je dao i svoje viđenje velikog pada u formi kod čitave ekipe nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Kad padne samopouzdanje, onda ne ulaze ni neke lopte koje su ranije ulazile. Međutim, za Vojvodinu danas igraju isti oni momci koje su letos svi hvalili, a na nama je da ih dignemo i izvučemo maksimum iz njih – rekao je Kosanović.

Utakmica između Vojvodine i Radnika na programu je u petak na stadionu „Karađorđe“, sa početkom u 18 časova.

Ulaznice za meč prodavaće se po ceni od 300 (zapad), 200 (istok) i 100 dinara (sever), a blagajne će biti otvorene najkasnije sat vremena pre početka susreta. Ulaznice za zapad i istok prodavaće se na glavnoj blagajni stadiona između zapadne i južne tribine, dok će ulaznice za sever moći da se kupe u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini „Karađorđa“.